Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Prijava protiv odbornice Urulesku zbog korupcije

ZRENJANIN -

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu najavio je danas da će ta stranka zbog korupcije podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i odbornice u gradskoj skupštini Lukrecije Ursulesku, koja je posle izbora prešla iz LSV u nezavisne odbornike i pružila podršku formiranju aktuelne lokalne vlasti.

Potpredsednik Izvršnog odbora GO LSV u Zrenjaninu Vladimir Milošev izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas na konferenciji za novinare, da je Ursulesku, koja je na izborima osvojila mandat na listi LSV, pa se "proglasila nezavisnom", pružila podršku vladajućoj većini na konstitutivnoj sednici Gradske skupštine, okupljenoj oko Srpske napredne stranke, a "kao nagradu" dobila posao u Javnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", navodi se u saopštenju LSV.

Milošev je rekao da je Gradskom odboru LSV, na osnovu prava na dostupnost informacija od javnog značaja, stigao odgovor od JP "Vodovod i kanalizacija" da je Ursulesku, 30. jula ove godine, dobila posao na neodređeno vreme, dvadesetak dana posle konstitutivne sednice Skupštine grada Zrenjanina.

Informativna službe Gradskog odbora LSV saopštava da se u odgovoru iz "Vodovoda" navodi da Ursulesku, kao administrativni radnik, zarađuje mesečno neto 40.500 dinara .

Zbog toga će LSV podneti krivičnu prijavu protiv Ursulesku i NN lica, jer smatra da je to tipičan primer korupcije, navodi se u saopštenju.

Ursulesku je, na konstitutivnoj sednici Gradske skupštine održanoj 6. jula, glasala za formiranje lokalne vlasti, koju čine koalicija SNS i SPS sa 35 mandata, dok su u opoziciji ostali odbornici DS, LSV , SVM i SRS sa 33 mandata.

Od tada su održane tri sednice Gradske skupštine, na kojima nisu učestvovali odbornici LSV, jer smatraju da je konstitutivna sednica bila nelegalna, nelegitimna i nezakonita, na šta su se žalili i Upravnom sudu u Novom Sadu, a i bučno protestovali ispred kuće odbornice Ursulesku u Ečki.

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić (SPS) saopštio je, na sednici održanoj 5. oktobra da je Upravni sud u Novom Sadu "odbacio žalbu opozicije" i proglasio sve dotadašnje odluke novog skupštinskog saziva legitimnim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV sprema prijavu protiv bivše odbornice

Izvor: Akter, 16.Okt.2012

Gradski odbor LSV u Zrenjaninu najavio da će zbog korupcije podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i odbornice u gradskoj skupštni Lukrecije Urulesku

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.