LDP: Zašto je otišao investitor fabrike dizela?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2009, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Zašto je otišao investitor fabrike dizela?

ZRENJANIN - Gradski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) u Zrenjaninu traži da gradska vlast obelodani podatke o zaključenim ugovorima sa investitorima u industrijskim zonama, a posebno da odgovori na pitanje zašto je vlasnik srpsko-nemačke kompanije "Future Bio tek" Velimir Stojanović raskinuo ugovor o izgradnji fabrike sintetičkog dizela kod Ečke.

Gradski odbor LDP u saopštenju podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Stojanović nedavno izjavio da Direkcija za izgradnju grada nije ispunila ugovorne obaveze o opremanju građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Jugoistok radi izgradnje Fabrike sintetičkog dizela, vrednosti 50 miliona evra.

Ta stranka ukazuje i na to da je investitor nameravao da u drugoj fazi poveća ulaganja i da zaposli ukupno oko 1.000 radnika.

Sa žaljenjem se ocenjuje da od svega toga nema ništa, jer je investitor otišao ogorčen zbog ponašanja gradske uprave koja je prema ugovoru bila u obavezi da izgradi infrastrukturu do septembra 2007. godine.

Gradski odbor LDP traži da se zbog toga utvrdi ko je odgovoran za nanetu štetu Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.