Kreditom uređuju grad

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreditom uređuju grad

Izvor : Dnevnik.rs  ZRENjANIN: Gradski većnici prihvatili su predlog da grad Zrenjanin podigne bankarski kredit od 100 miliona dinara za finansiranje kapitalnih investicija.


Lokalna samouprava smatra da je neophodno zadužitise kako bi, u narednom periodu, bili uređeni drumski most u Pupinovoj ulici i zgrada Srednje elektrotehničke – građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << škole “Nikola Tesla”, zatim izgrađene Predškolska ustanova u Elemiru, fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Bratstvo” u Aradcu, zdravstvena ambulanta u gradskoj Mesnoj zajednici “Zeleno polje” i školska i sportska sala u Mihajlovu. Ovim će grad dodatno biti zadužen ali, pošto u budžetu nema dovoljno para za sve ove radove, podizanje kredita u poslovnoj banci način je da se dođe do preko potrebnog novca. Preostaje da gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov pokrene postupak javne nabavke i odabere najpovoljnijeg ponuđača.
Drumski most u Principovoj ulici, inače najnoviji u gradu, završen je 1991. godine i spaja naselja Dolja i Šumice, odvojena rekom Begej. Mada je u upotrebi tek dve decenije, od samog starta doživeo je niz havarija i ispoljeni su nedostaci usled drastičnih grešaka, što projektanta, što izvođača radova. Poslednje dve godine primećeno je “drobljenje” betona obalnih oslonaca od rasponske konstrukcije i to sa “Opovačke” strane i procenjeno je da bi ga hitno trebalo sanirati. Vrednost tih radova procenjuje se na 20 miliona dinara. U toku rekonstrukcije, objašnjavaju u Gradskoj upravi, most ne bi bio zatvoren za saobraćaj, već bi se on regulisao neizmeničnim propuštanjem vozila.
Objašnjavajući zašto je važno zadužiti se kod banke zbog uređenja zgrade Srednje škole “Nikola Tesla”, u lokalnoj samoupravi vele da se objekat nalazi u samom centru grada i da će, pored omogućavanja boljih uslova nastave, biti ulepšano i gradsko jezgro. Trenutno stanje građevine je takvo da je u prizemlju prisutna vlaga, streha od trske i maltera je u lošem stanju, a drveni opšiv je truo.
Kada je reč o fiskulturnoj sali seoske škole u Aradcu, obrazovne ustanove u kojoj nastavu pohađa preko 400 učenika, ona je zaista neophodna.
- Zbog nepostojanja sportske sale nastava fizičkog obrazovanja se odvija u učionicama i u holu škole, a kad vremenske prilike to dozvoljavaju čas se održava u dvorištu. Za izgradnju sale potrebno je obezbediti 23 miliona dinara – navela je u rešenju o podizanju bankarskog kredita načelnica odeljenja finansija u Gradskoj upravi Euđenija Besu i dodala da je isti slučaj i sa OŠ “Sonja Marinković” u Mihajlovu.



kreditivojvodinazrenjanin

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.