Košarkaši Radničkog 1950 „pokorili“ i Lazarevac

Izvor: KGsport.info, 30.Okt.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Radničkog 1950 „pokorili“ i Lazarevac

Košarkaši Radničkog 1950 nastavili su seriju dobrih rezultata na gostujućim terenima u Drugoj ligi Srbije. Nakon Užica i Zrenjanina, Kragujevčani su „pokorili“ i Lazarevac, pošto su u utakmici 4. kola savladali domaću Kolubaru sa 76:70 (22:16, 8:14, 15:25, 31:15).
Pitanje pobednika rešeno je u završnoj deonici, a ponovo je ulogu meč-vinera imao Srđan Stojanović, letošnje pojačanje kragujevačkog drugoligaša, koji je postigao čak 19 poena u odlučujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << kvartalu.
Prvi desetominutni period košarkaši Radničkog 1950 okončali su sa vođstvom od šest poena (22:16), da bi u drugoj četvrtini domaćin polako počeo da topi tu prednost, sve dok je u potpunosti nije anulirao, tako da se na poluvreme otišlo sa nerešenih 30:30.
Treći period je u potpunosti pripao košarkašima Kolubare. Briljirao je Papić, a razlika je dosegla dvocifrene okvire. U poslednju četvrtinu domaćin je ušao sa pristojnom zalihom od deset poena (55:45).
Činilo se tada da Lazarevčani polako koračaju ka drugoj prvenstvenoj pobedi, ali se u poslednjih deset minuta probudio gorepomenuti Stojanović, koji je odigrao pravu „simultanku“ protiv odbrane domaćina i inicirao potpuni preokret. Na kraju, u penal završnici, Kragujevčanima nisu zadrhtale ruke, pa su tako upisali i svoju treću pobedu na gostovanjima ove sezone.
Pored sjajnog Stojanovića sa 24 poena, odličnu rolu pružio je i Kostić sa 18 poena. Kod Lazarevčana Papić je bio najefikasniji sa 17 poena, a po 13 su postigli Radović i V. Sinđelić.
Posle četiri odigrana kola, košarkaši Radničkog 1950 nalaze se u vodećoj petorci, zajedno sa Vojvodinom, Zlatiborom, Napretkom i ekipom Pirota.
Peto kolo donosi izabarnicima Igora Todorovića duel sa ekipom Velike Plane.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.