Izvor: Blic, 24.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je pretio dopisnici "Blica“ iz Zrenjanina

ZRENJANIN - Nepoznati muškarac uputio je ozbiljne pretnje dopisnici „Blica" i agencije Beta iz Zrenjanina Ljiljani Stupar povodom njenog izveštavanja.

Stuparova je prijavila policiji da joj je nepoznati muškarac u ponedeljak uveče pretio rečima da „ima fotografiju njene kćerke" i da zbog toga „ne treba ponovo da gura nos u stvari gde joj nije mesto". Takođe, rečeno joj je da je za to „dobio novac". Poziv je upućen sa mobilnog telefona sa mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 065.

Stuparova je i prošle godine dobijala pretnje povodom tekstova o spornim privatizacijama u lokalnom listu „Zrenjanin".

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio pretnje našoj novinarki i pozvao vlasti na brzu i efikasnu reakciju.

- Pretnje novinarki Ljiljani Stupar moraju se shvatiti ozbiljno jer je nedopustivo da bilo ko ugrožava ličnost i rad novinara u našoj zemlji i da preti njihovim porodicama - rekao je Egereši.

Pretnje Ljiljani Stupar osudila su oba novinarska udruženja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.