Izvor: Radio 021, 20.Avg.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Knjižider" na Peskari za posetioce plaže

Poseban Čitalački kutak otvoren je na Peskari, sa željom da knjige budu dostupne svima, a svi Zrenjaninci i gosti grada imaju kvalitetan odmor.

Ideja da se na ovaj način obogati kulturna ponuda Zrenjanina na jednom od gradskih kupališta potekla je od Tanje Vuković, vlasnice ugostiteljskog objekta na Peskari.

Inicijativu je prihvatila Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" i obezbedila početni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << fond od stotinak knjiga koje svi zainteresovani posetioci mogu besplatno da pozajme tokom boravka na plaži.

Umesto sa polica, knjige su se u toku jedne od izložbi mogle pozajmiti iz frižidera sa knjigama - "Knjižidera", a moto zajedničke čitalačke kampanje glasio je "Rashaldi glavu - otvori Knjižider". Deca su imala zadatak da u "Knjižideru" otkriju posebnu knjigu koju su sa bibliotekarima čitali, a nakon čitanja usledila je potraga za zakopanim blagom: kovčežićem u kom su se krile nagrade za sve učesnike u potrazi.

"Knjižider" sadrži veliki je broj izdanja Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", odabranu beletristiku, kao i knjige za decu.

Pored knjiga koje je obezbedila biblioteka, svi građani mogu doprineti da ponuda knjižnog fonda bude bogatija tako što će donirati neke od knjiga iz svoje kućne biblioteke. Prve donacije već pristižu, tako da će ovo leto biti u znaku kvalitetnih naslova na gradskoj plaži.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.