"Knjižider" na Peskari za posetioce plaže

Poseban Čitalački kutak otvoren je na Peskari, sa željom da knjige budu dostupne svima, a svi Zrenjaninci i gosti grada imaju kvalitetan odmor.
Ideja da se na ovaj način obogati kulturna ponuda Zrenjanina na jednom od gradskih kupališta potekla je od Tanje Vuković, vlasnice ugostiteljskog objekta na Peskari. 
 
Inicijativu je prihvatila Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" i obezbedila početni fond od stotinak knjiga koje svi zainteresovani posetioci mogu besplatno da pozajme tokom boravka na plaži. 
 
Umesto sa polica, knjige su se u toku jedne od izložbi mogle pozajmiti iz frižidera sa knjigama - "Knjižidera", a moto zajedničke čitalačke kampanje glasio je "Rashaldi glavu - otvori Knjižider". Deca su imala zadatak da u "Knjižideru" otkriju posebnu knjigu koju su sa bibliotekarima čitali, a nakon čitanja usledila je potraga za zakopanim blagom: kovčežićem u kom su se krile nagrade za sve učesnike u potrazi.
 
"Knjižider" sadrži veliki je broj izdanja Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", odabranu beletristiku, kao i knjige za decu. 
 
Pored knjiga koje je obezbedila biblioteka, svi građani mogu doprineti da ponuda knjižnog fonda bude bogatija tako što će donirati neke od knjiga iz svoje kućne biblioteke. Prve donacije već pristižu, tako da će ovo leto biti u znaku kvalitetnih naslova na gradskoj plaži.
  • Hm

    20.08.2019 12:37
    Neki glumac bi mogao da čita knjigu na glas - pola sata - sat, svaki dan tokom letnjeg raspusta. Prve delove dobrih romana. Odeš kući i nastaviš da čitaš. #airplanemode
  • drekavac

    20.08.2019 11:33
    Na Peskari pre treba postaviti spasioce i pojaseve za spasavanje nego ovaj knjizider.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.