KUP SRBIJE: Crvena zvezda i Partizan u polufinalu

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Mar.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP SRBIJE: Crvena zvezda i Partizan u polufinalu


Crvena zvezda 29 (16)
Metaloplastika 26 (14)
Beograd - Dvorana: Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Mošorinski (Zrenjanin) i Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (5), Metaloplastika 2 (2). Isključenja: Crvena zvezda 12, Metaloplastika 12 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Ivanišević, Živković 2, Pešić 6, Pantelić, Perović, Đurić 5, Ristić, Ljubišić (11 odbrana), Pušica, Radulović 3, Jokić 1, Ćirić, Trivundža 7 (5), Zelenović 4.
METALOPLASTIKA: Đuričin (6 odbrana, 1 sedmerac), Milošević 6, Živanović, Stančić, Kažić 2 (2), Dragaš 5, Marjanović 1, Medurić 3, Čikovani 2, Marković, L. Mitrović 5, Rajičić (2 odbrane), Aleksić, M. Mitrović 2.
Igrač utakmice: Đorđe Pešić (Crvena zvezda).
Možda su u štrajku, možda i treniraju jednom dnevno, ali su stigli do četvrtfinala Kupa i na neki način se revanširali Šapčanima za remi u jesenjem delu sezone u Šampionatu.
Na 20:18 prvo je Šapčanin Čikovani šutnuo preko gola iako je bio sam kao duh, a onda su usledile i još dve odbrane Ljubišića u sledećem napadu, vezane, a potom i još jedna odbranjena kontra Milošu Mitroviću i sve to do 45. minuta, a Pešić se postarao da crveno-beli povedu i 21:18, da bi se Mitrović nešto kasnije ispravio i približio Šapčane na minus dva, opet.
Izgleda da su to bili presudni trenuci, iako se Metaloplastika držala na minus dva sve do 50. minuta i možda da Marković nije onako smuljao jednu loptu u napadu i praktično dao Zvezdi priliku da se ponovo odlepi preko Radulovića bi taj meč i imao neizvesniju završnicu. Ovako, crveno-beli su lako priveli kraju meč.
Valja istaći da je baš u onim prelomnim trenucima između 40. i 45. minuta Đorđe Pešić četiri puta zatresao mrežu Đuričina, a kapiten Trivundža je pripomogao preciznošću sa sedmerca i eto tima iz Ljutice Bogdana u četvrtfinalu.
Mada, u prvom poluvremenu Metaloplastika je delovala nekako sigurnije, iz akcija je lakše postizala golove ali isto tako su i crveno-beli pokazali da mogu i uprkos brojčanom manjku na terenu da se izvuku poput onog Đurićevog gola bukvalno uz zvuk sirene za 16:14. Iako su tada crveno-beli imali dva igrača manje, isključeni su prvo Trivundža, a potom i Radulović zbog jednog prigovora u napadu...
 
Partizan  35 (15)
Radnički  27 (13)
Beograd - Dvorana: Banjica. Gledalaca: 150. Sudije: Kosanović i Kolavčić (Pančevo). Sedmerci: Partizan 4 (3), Radnički 5 (4). Isključenja: Partizan 10, Radnički 2 minuta.
PARTIZAN: Golubović 2 (1), B. Radanović 2, Dimitrijević 1, Maksić 10, Milić, S. Radanović 2, Radivojević, Džamić (14 odbrana), Pilipović 4, Ilić 2 (2), Kostadinović 4, Rašić 3, Marjanac 3, Mešter 1.
RADNIČKI: Miljković, Đukić 8 (4), Milosavljević 1, Prodanović 3, Janićijević, Lojaničić, Zlatanović (8 odbrana, 1 sedmerac), Radojević 6, Tica 2, Petrović 1, Cvetinović 1, Milinčić 2, Brnjas 3, Šmigić.
Igrač utakmice: Nenad Maksić (Partizan).
Fantastičnom igrom u drugom poluvremenu, posebno u početnih 15 minuta crno-beli su slomili otpor Kragujevčana i zasluženo se plasirali u polufinale Kupa.
Partizan je predvodio iskusni Nenad Maksić, kao i nedavno protiv Planinke u šampionatu, a veliku podršku mu je pružio mladi golman Džamić, dok se u timu iz Kragujevca istakao kapiten Đukić i Radojević.
Partizan je odlično otvorio meč, poveo 7:4 u 8. minutu, ali je Radojević postigao tri gola za minut i do kraja poluvremena na terenu egal. U nastavku Partizan je napravio fantastičnu seriju 13:5 i stekao visoku prednost, koju gosti nisu mogli da stignu.


Jugović   29 (12)
Kolubara  32 (14)
 
Kać - Dvorana: Hram. Gledalaca: 400. Sudije: Rajić i Dragomirović (Beograd). Sedmerci: Jugović 8 (6), Kolubara 2 (1). Isključenja: Jugović 10, Kolubara 16 minuta.
JUGOVIĆ UNIMET: Kukobat (8 odbrana), Lalić 3, Vasić 2, Šipka 1, Kankaraš 7 (3), Radaković 4 (3), Vugdragović 2, Travar 4, Krsmančić 1, Jošić 3, Pejin, Pap 2, Vučićević, Perović (9 odbrana, 1 sedmerac).
KOLUBARA: Đukić (15 odbrana, 2 sedmerca), Divović, Jovanović 4, Lomić 2, L. Žarković, Miloš Trivić, Nenadić 5, M. Žarković, Ristić, Milićević 4 (1), Petrović 4, Milašin Trivić, Radovanović 6, Mitrović 7.
Igrač utakmice: Nemanja Đukić (Kolubara).
 Branilac trofeja lazarevačka Kolubara ostala je u trci za prestižni pehar nacionalnog kupa pošto je u četvrtfinalu eliminisala kaćki Jugović - 32:29 (14:12). Veoma slabo izdanje Jugovića da ga Kaćani odavno ne pamte. Ne zna se u kom su delu igre rukometaši Jugovića bili  lošiji, da li u napadu, gde su pravili početničke greške, ili u fazi odbrane koja u najvećem delu susreta  nije ni funkcionisala. Domaći tim je samo do sredine prvog poluvremena pružao kakav-takav otpor, da bi u drugom delu susreta iskusna prva postava Lazarevčana potopila kaćki brod koji je jednostavno bio bez kormilara na terenu.
Lazarevčani su u jednom trenutku imali čak devet golova prednosti (32:23). Izabranici Vladimira Dragićevića su bili neuhvatljivi. Lomić se poigravao u igri „jedan na jedan“, Radovanović je postizao golove iz svlačionice, Mitrović sa  skele, Milićević je do besvesti lomio odbranu Jugovića, Nenadić i Jovanović su odlično asistirali i pravovremeno, ubojitim šutevima postizali golove iz velike udaljenosti. Utisak o superiornosti gostiju dopunio je etno golman Đukić koji je neočekivano dobio priliku da bude prvi čuvar mreže aktuelnog šampiona države i osvajača kupa.
Na drugoj strani, Kaćani potpuno dezorijentisani, nemoćni u odbrani, obezglavljeni u napadu sa povremenim bljeskovima golmana Perovića.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.