Izvoz veći od uvoza  ali sporije raste

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvoz veći od uvoza ali sporije raste

Spoljnotrgovinska razmena u Srednjobanatskom okrugu iznosila je u prva četiri meseca ove godine 116,6 miliona evra i veća je za pet odsto u odnosu na period januar-april 2009. godine, saopšteno je iz Regionalne privedne komore u Zrenjaninu.

U poredjenju sa lanjskim periodom izvoz je za prva četiri meseca porastao za tri odsto a uvoz za 7,5 odsto, što je uslovilo smanjenje deviznog suficita za 15 odsto.

Najveći izvoznici i uvoznici su u većinskom vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stranaca - "Drekslmajer" (Nemačka), uljara „Dijamant“ u sastavu „Agrokora" (Hrvatska), FAM u Sečnju (Slovenija), firma Modital-Pompea (Italija) , pa su i te zemlje na vrhu liste spoljnotrgovinske razmene sa srednjobanatskom regijom.

Najveći udeo u spoljnotrgovinskoj razmeni u prvom kvartalu ove godine ostvaren je proizvodnjom setova za automobilisku industriju, tekstilnih proizvoda i suncokretovog ulja.

Grad Zrenjanin sa 103 miliona evra, ostvario je 88,3 odsto ukupne robne razmene sa inostranstvom u srednjem Banatu u prvom kvartalu ove godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.