Izložba stripa i ilustracija u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba stripa i ilustracija u Zrenjaninu

Izložba "Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji" biće otvorena 23. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina.

Izložba je nastala u sklopu Nova Festivala 2018. godine, koji u Pančevu organizuje udruženje "KomunikArt" već četiri godine i koji za cilj ima promociju savremene internacionalne strip scene i umetnika.

"Nova Festival" je prošle godine bio posvećen obeležavanju Godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropskog kulturnog nasleđa, a njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i odnose s verskim zajednicama.

Ministarstvo je izložbu uvrstilo u okvir nacionalnog programa za obeležavanje Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

Selektor strip programa je Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, a producentkinja izložbe je Snežana Ćuruvija.

Izložbena postavka koju će Zrenjaninci imati priliku da pogledaju do 30. septembra predstaviće 42 autora iz 25 evropskih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji

Izvor: Arte, 18.Sep.2019, 10:24

Gostujući program Nova Festivala Izložba “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” u Zrenjaninu 23 - 30. septembar, Kulturni centar Zrenjanina..U ponedeljak, 23. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina u 19 časova biće otvorena internacionalna izložba: „Evropsko nasleđe...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.