Izložba keramike i skulpture na Salonu umetnosti Pančeva

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba keramike i skulpture na Salonu umetnosti Pančeva

Salon umetnosti Pančeva 2011. pod nazivom "Limitirana stvarnost", ove godine priređuje izložbu skulpture i keramike na kojoj učestvuje dvadeset i pet umetnika iz Pančeva, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina.

Salon umetnosti koji će se biti organizovan u galeriji savremene umetnosti Kuturnog centra Pančeva je revijalna, godišnja izložba vizuelne umetnosti, nastala po ugledu na Oktobarski salon Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Izložba se organizuje kao autorska sa namerom da poveže i prikaže lokalnu i regionalnu scenu kroz otvorenu saradnju i interaktivan pristup učesnika i publike.

Revijalni karakter izložbe omogućava uvid u aktuelnu umetničku produkciju i mogućnost razmene aktera, umetničkog iskustva i prakse. U okviru manifestacije objavljuje se publikacija sa pratećim tekstovima teoretičara i kritičara, opremljena foto dokumentacijom.

- Ovogodišnja izložba Pančevačkog salona zasigurno jeste usmerena ka aktuelnim problemima sveta i ovog našeg vremena. To što je nekolicina eksponata u bliskom dosluhu sa najaktuelnijim tendencijama - sasvim je dovoljno da afirmiše nekoncepcijsku, revijalnu izložbu. Jer, u ovoj postavci postoje inovativni elementi. Tim pre što i među delima koja nisu izašla iz koncepta „klasične skulpture" - bilo da su ih stvarali autentični skulptori, keramičari i umetnici koji su u skulpturu „ušli" iz drugih medija i iz drugačijih umetničkih pozicija – ima serioznih ostvarenja i istinskih plastičkih dometa, rekao je o izložbi Sava Stepanov, likovni kritičar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.