Ivan Bošnjak novi gradonačelnik Zrenjanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Bošnjak novi gradonačelnik Zrenjanina

ZRENJANIN -

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici tajnim glasanjem izabrali pokrajinskog poslanika SNS Ivana Bošnjaka (38) za gradonačelnika Zrenjanina. Bošnjak je izabran posle ostavke koju je na tu funkciju podneo Goran Knežević, koji je sada ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Zahvaljujući se na izboru, Bošnjak je rekao da će nastaviti programe koje je u prvoj deceniji 20. veka postavio Knežević, a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su kasnije bili zaustavljeni.

On je kazao da je ključ za rešavanje problema u timskom radu i u službi narodu i politici koju omeđuje ekonomija, oslobođena partijskih interesa.

Shodno zakonu, posle ostavke gradonačelnika Kneževića, izabranog na tu funkciju 6.jula, ostavke su podneli zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić i sedam članova Gradskog veća, koji su danas ponovo izabrani na te funkcije.

Zbog tesne skupštinske većine, koju čini koalicija SNS-SPS, današnja sednica protekla je u stranačkim prepucavanjima, opstrukcijama i proceduralnim nadmudrivanjima.

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina ranije su izglasali dopune Poslovnika kojima se omogućava da predsednik gradskog parlamenta, pored zamenika, može da ima i tri pomoćnika.

Ta odluka doneta je sa 35 glasova odbornika koalicije SNS - SPS i njihovih koalicionih partnera, uz žestoko protivljenje 20 odbornika DS, SVM i SRS.

Sednici nije prisustvovalo 11 odbornika LSV, a predsednik Gradskog odbora te stranke Dejan Čapo i pokrajinski poslanik Aleksandar Marton rekli su pre početka zasedanja, da "ligaši“ ne žele da učestvuju u radu lokalnog parlamenta dok ne dobiju odluku Upravnog suda, posle žalbe uložene na održavanje i odluke konstitutivne sednice 6. jula, koju smatraju nelegitimnom.

Za govornicom su se smenjivali demokrate i radikali predlozima dopuna dnevnog reda, posebno o inicijativi za uvođenje vanredne situacije zbog posledica suše i skidanjem predloženih izmena u skupštinskom poslovniku, što su naprednjaci i socijalisti ocenili kao opstrukciju.

Primedbe odbornika DS i SRS odnosile su se na nepotrebne izdatke u budžetu, kao i na to da tri pomoćnika predsednika skupštine, pored predsednika, njegovog zamenika i skupštinske službe za pripremu sednica nemaju šta da rade.

Izmenama Poslovnika o radu gradskog parlamenta suprotstavio se i doskorašnji zamenik predsednika skupštine Predrag Jeremić, koji je rekao da je to tipično namirivanje koalicionih partnera.

Na konstitutivnoj sednici Gradske skupštine 6. jula, Knežević je, po drugi put, izabran za gradonačelnika, a njegova pisana ostavka usledila je zbog odlaska na ministarku funkciju u Beograd.

Odborničku većinu u Gradskoj skupštini čine SNS i SPS, sa svojim koalicionim partnerima (NS i DSS), koji imaju 35 od ukupno 67 mandata.

Gradsku vlast na konstitutivnoj sednici 6. jula formirali su uz podršku dva poslanika sa liste LSV, dok opoziciju čine DS, LSV i SVM.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.