Het-trikom bliži planinarima

Izvor: TvojPortal.com, 30.Jun.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trikom bliži planinarima

Dnevnik.rs BEČEJ: Akcija po imenu „Pešačimo u prirodi“ Planinarsko-smučarskog društva „Bečej-Leson“ uvrštena je od ove godine u kalendar Planinarskog saveza Vojvodine, a to znači da će za nas planinare to biti nova destinacija koju ćemo ubuduće želeti da upoznamo, rekao je pre početka akcije predsednik Komisije za planinarenje pri PSV Zoran Vukmanov.


Domaćin atraktivnog „ravničarenja“ u Parku prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“ je treći >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << put uzastopno poslednje junske nedelje organizovao akciju, koja je okupila oko dve stotine učesnika srodnih društava iz Zrenjanina, Iriga, Novg Sada, Siriga, Sombora...
- Ove godine smo organizovali pešačku turu dužine 15 kilometara i duplo dužu za bicikliste. Naši stari gosti su znali da prolaze kroz atraktivan ambijent uz najduži meandar Tise u Vojvodini, pored predivnih voćnjaka i vinograda, sa odmorom u okruženju dvoraca Rohancievih, crpnu pumpu iz 1901. godine i vidikovac za ptice s kojeg se prostire pogled na Biserno ostrvo, obližnji bečejski Ribnjak i Staru Tisu, koji su stanište brojnih vrsta ptica. Po završetku akcije, nastavili smo druženje uz riblju čorbu i dobili smo pohvale za još jednu uspešno organizovanu akciju, rekla nam je predsednica Planinarsko-smučarskog društva „Bečej-Leson“ Mira Vuković.
Na nedeljnom ravničarenju oboren je rekord u uzrastu učesnika. Moto da su dobrodošli svi od 7 do 77 godina starosti više ne važi. Jer, ove godine je najmlađi učesnik akcije „Pešačimo u prirodi“ bio jednogodišnji Vanja. Istina, najveći deo ucrtane maršrute prevalio je u sedeljki na tata Zoranovim leđima, ali u vreme odmora je itekako koračao. Onih oko i preko sedamdeset godina oba pola bilo je dvadesetak, ali su s lakoćom savladali stazu.
Predivno okruženje oko bačkogradištanskog Lovačkog doma uz Staru Tisu bilo je još lepše, jer je oplemenjeno izložbom slika „pod vedrim nebom“ članova Likovne sekcije „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“ iz Bečeja, koji su na poziv domaćina organizovali jednodnevnu likovnu koloniju.
V. Jankov

bečejplaninari

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.