Grad koji misli na građane: U Zrenjaninu ne zaboravljaju na osobe sa invaliditetom i njihovo bavljenje sportom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 14:21

Grad koji misli na građane: U Zrenjaninu ne zaboravljaju na osobe sa invaliditetom i njihovo bavljenje sportom (FOTO)

Zrenjanin je bio domaćin turnira državnog prvenstva u stonom tenisu za osobe s invaliditetom, a takmičenje u hali sportova "Medison" otvorio je novi gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Zrenjanin je jedan od najvećih gradova u Banatu, u autonomnoj pokrajini Vojvodina, u Srbiji. Opština Zrenjanin je najveći grad u Banatu i treći najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grad Vojvodine, iza Novog Sada i Subotice.

U gradu i okolini ima dosta kulturno-istorijskih spomenika i poznatih institucija: Narodni muzej, Palata Dunđerski, Pozorište, Istorijski arhiv, Biblioteka, Likovna kolinija u Ečki s Galerijom i mnoge škole.

Grad Zrenjanin osim što je poznat po svojoj veličini, kao jedan od najvećih gradova u Vojvodini, poznat je i po svojim prirodnim bogatstvima, kulturi, istoriji, poznatim ličnostima koje su zadužile srpsku istoriju, ali i po vrednom, nasmejanom, i uvek srdačnom stanovništvu koje ovaj grad krasi.

Ono što je ključno spomenuti jeste to da je Zrenjanin grad koji ulaže u svoj grad, kulturu, obrazovanje, ali i sport. Shodno tome da je izabran za Evropski grad sporta i da sa ponosom nosi tu titulu, novi gradonačelnik Simo Salapura rekao je kakvi su dalji planovi koji imaju za cilj unapređenje sporta u Zrenjaninu, kako za mlade, tako i za stare, ali i za osobe sa invadliditetom.

Pozdravljajući učesnike gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin ponovo ugostio takmičare iz cele Srbije, a to je omogućeno zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima i naporima da se stvore adekvatni uslovi za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

- Hala "Medison" dobila je potpuno novu dimenziju kada je u pitanju pristupačnost za osobe s invaliditetom i zato se ova takmičenja ovde održavaju. Drago mi je što su ovde i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz sektora zaštite osoba s invaliditetom, što je tu i selektor Kesler, brojni treneri, ljudi koji nose pozitivne utiske iz našeg grada. Ono što je bitno, za titulu "Evropski grad sporta 2021" koju smo dobili, veliku zaslugu imaju upravo sportisti i rukovodstvo klubova osoba s invaliditetom i njihovi rezultati. U tom smislu nameravamo naredne godine dodatno da pružimo podršku bavljenju sportom osoba s invaliditetom u našem gradu - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapur.

Bez obzira da li je to stoni tenis, ili neka druga disciplina, to je najlakši način da se osobe s invaliditetom uključe u sve društvene tokove i socijalizuju, ali i prilika za njihovu dodatnu rehabilitaciju. To je najvažnije i zato i organizujemo ovakve turnire, poručili su zrenjaninski paraolimpijci kojima ovakav vid pordrške mnogo znači.

U Zrenjaninu su se na 12 stolova, takmičili predstavnici 12 klubova iz Srbije, sa oko 70 takmičara, a domaćin i organizator bio je Stonoteniski klub za osobe s invaliditetom "K2". Njegov član i reprezentativac naše zemlje, Goran Perlić, iskoristio je priliku da pozove sve osobe s invaliditetom da se bave sportom.

Selektor državne reprezentacije u stonom tenisu za osobe s invaliditetom Zlatko Kesler takođe je izrazio zadovoljstvo uslovima za održavanje turnira u Zrenjaninu.

Objasnio je da se takmičenje organizuje u tri kategorije, žene u kolicima, muškarci u kolicima i muškarci stojeći takmičari. U Zrenjaninu je održan prvi deo kruga državnog prvenstva, a drugi deo predviđen je za kraj meseca u Zemunu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZRENJANIN U SLUŽBI SVOJIH GRAĐANA: Razvoj grada kakav se ne pamti decenijama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 13:46

Zrenjanin se posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele Srbije...Zrenjanin je grad u Srbiji, sedište Srednjobanatskog okruga i značajan industrijski centar Banata i Vojvodine...Zrenjanin se, po površini teritorije koja mu administrativno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.