Filmski festival Bdenje duše gostuje u Baču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2010, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival ''Bdenje duše'' gostuje u Baču

BAČ -

Sutra će u bioskopskoj sali u Baču biti prikazani najvažniji filmovi sa prethodnih smotri festivala filma "Bdenje duše".

Prvo ''Bdenje duše'' održano je 2007. godine. Glavno odredište festivala su Sremski Karlovci, a do sada su ovu manifestaciju videli zainteresovani u Novom Bečeju, Vrbasu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu, Nišu..., kao i u Njujorku, Čikagu, Budimpešti.

Festival "Bdenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duše" zamišljen je kao festival dokumentarnih filmova koji tretiraju najšire područje srpske istorije, kulture i duhovnosti.

U Bač dolazi operativni direktor, poznati reditelj i teoretičar filma Miroslav Bata Petrović i umetnički direktor festivala, predsednik Udruženja filmskih i TV radnika Vojvodine Srđan Ilić, a inicijator ovog dešavanja je mladi multimedijalni umetnik iz Bača Branko Radaković.

Program projekcija:

LASTA, 17 minuta, autor: Milan Belegišanin, produkcija: TV Vojvodine Novi Sad

STRPLJENJE, 6 minuta, autor: Dušan Torbica, produkcija: TV Vojvodine Novi Sad

STEVAN SREMAC, 25 minuta, autor Miomir-Miki Stamenković, produkcija: "Fokus" Niš

NA POČETKU BEŠE REČ, 59 minuta, autor: Boško Savković, produkcija: MIB Alternativa Beograd

Projekcije počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.