Izvor: Radio 021, 01.Jan.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Zrenjanin izlepljen plakatima kojima se traži ostavka zbog pijaće vode

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicije vojvođanskih stranaka i organizacija Vojvođanski front oblepili su sinoć Zrenjanin plakatima kojima zahtevaju odgovornost nadležnih zato što taj banatski grad još uvek nema ispravnu vodu za piće, uprkos brojnim obećanjima lokalnih i republičkih vlasti.

"Gde je pijaća voda? Ostavke!!!", piše na ljubičasto-belim plakatima, koji su potpisani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa LSV i Vojvođanski front.

Pre tri dana zrenjaninski odbor LSV-a je kritikovao nadležne, jer nisu obezbedili zdravu pijaću vodu za stanovništvo tog grada, nakon što je objavljena zvanična vest da voda sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode u tom gradu ne zadovoljava potrebne standarde kvaliteta, te je vodosnabdevanje u potpunosti preuzelo JKP "Vodovod i kanalizacija".

"Gde smo bili - nigde, šta smo radili - ništa! Lokalni funkcioneri barem 12 puta su 'obećali' da će proteći zdrava pijaća voda. Tim obećanjima se pridružila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je januara 2018. najavila hitno rešavanje problema, a oktobra iste godine se izvinila građanima Zrenjanina jer ništa nije urađeno. Februara 2019. premijerka Brnabić obećala je vodu do jula meseca, a u julu najavila konačno rešavanje problema u septembru. Da nije tužno bilo bi smešno!", naveo je tada LSV u saopštenju za javnost.

@SerbianPM Gde je pijaća voda u #Zrenjanin? pic.twitter.com/qT2ZsiBn3p

— Aleksandar Marton (@Alex_Marton) January 1, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.