Džudo sport u poletu u Banatu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudo sport u poletu u Banatu (AUDIO)

Džudisti zrenjaninskog “Proletera” nižu sve bolje rezultate i omasovljuju svoje redove. Trenutno imaju oko 150 članova u Zrenjaninu i u svojim sekcijama u okolnim mestima. Trener Tomislav Kohajm predočava rezultate i organizaciju rada u Džudo klubu “Proleter”.

Prošla godina bila je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba dugoj više od pola veka jer su osvojene dve medalje na seniorskom državnom prvenstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a taj trend je nastavljen i ove godine, ističe trener kluba Tomislav Kohajm.

"Imali smo uspeha 2017. godine jer je Boris Nemet bio vicešampion Balkana u seniorskoj konkurenciji, dok smo se kao ekipa završili kao šesti u Super džudo ligi", ističe Tomislav.

On dodaje da je ova godina još plodonosnija, s obzirom da je na državnom prvenstvu osvojeno pet medalja u tri različite uzrasne kategorije.

"U seniorskoj konkurenciji je naš najbolji takmičar, Dušan Sarić osvojio bronzanu medalju, kadeti su osvojili dve medalje, dok su juniori Vujović Mihajlo (srebro- kategorija do 100kg.) i Milikić Milica (bronza- kategorija do 63 kg.) posle mnogo godina osvojili odličja za klub u toj uzrasnoj kategoriji", kaže trener Kohajm.

Treneri "Proletera" podjednako dobro rade sa svim uzrasnim kategorijama, a situacija u klubu je stabilizovana posle perioda u kojem je bilo određenih problema, ističe Kohajm.

"Kada je reč o organizaciji kluba, ona je promenjena pre nekoliko godina, a trenutno pored baze u Zrenjaninu imamo i dve sekcije u Melencima i Žitištu, gde treneri Nikola Savatović i Bojan Cvejić rade sa tridesetak članova", kaže trener Kohajm i dodaje da je u planu organizovanje još jedne sekcije u Kleku, kao i da klub raspolaže sa pet trenera sa licencama za rad sa decom.

Projekat Svetske džudo federacije "Džudo u škole" primenjivaće se u naredne dve godine u školi "Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, što će doprineti većoj popularizaciji tog sporta.

Džudiste "Proletera" do kraja godine čeka nastup u "Super ligi" Srbije, sa ciljem da ostvare opstanak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.