Izvor: Radio 021, 15.Jul.2020, 21:24

Dve osobe iz Zrenjanina oštetile budžet za 76,5 miliona dinara

Dva odgovorna lica privrednih društava iz Zrenjanina uhapšena su zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje, čime je oštećen budžet u iznosu od oko 76,5 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva njima je određena mera zadržavanja do 48 časova.

Osumnjičeni su u periodu od maja 2015. do marta 2019. godine za obavljanje poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz raznih oblasti - prevoz, popravka, remont i održavanje mašina, razne usluge iz oblasti građevinarstva, konsalting i drugi poslovi, angažovali nepoznata fizička lica "na crno" bez zaključivanja ugovora. Njima su za izvršene poslove naknadu isplaćivali u gotovini, koju su podizali sa tekućih računa privrednih društava.

Radi pravdanja utroška gotovine, organizovali su sačinjavanje fiktivne dokumentacije o navodnom prometu dobara i usluga koju su dali da se evidentira u knjigovodstvu.

Na taj način izbegnuto je plaćanje PDV-a u iznosu od 5.837.450 dinara, poreza na dohodak građana - na druge prihode fizičkih lica u iznosu od 44.251.289 dinara i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 26.430.280 dinara.

Osumnjičena lica će, uz krivične prijave, biti sprovedena u Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, gde će biti i saslušani.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.