Dve osobe iz Zrenjanina oštetile budžet za 76,5 miliona dinara

Dva odgovorna lica privrednih društava iz Zrenjanina uhapšena su zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje, čime je oštećen budžet u iznosu od oko 76,5 miliona dinara.
Dve osobe iz Zrenjanina oštetile budžet za 76,5 miliona dinara
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva njima je određena mera zadržavanja do 48 časova.
 
Osumnjičeni su u periodu od maja 2015. do marta 2019. godine za obavljanje poslova iz raznih oblasti - prevoz, popravka, remont i održavanje mašina, razne usluge iz oblasti građevinarstva, konsalting i drugi poslovi, angažovali nepoznata fizička lica "na crno" bez zaključivanja ugovora. Njima su za izvršene poslove naknadu isplaćivali u gotovini, koju su podizali sa tekućih računa privrednih društava.
 
Radi pravdanja utroška gotovine, organizovali su sačinjavanje fiktivne dokumentacije o navodnom prometu dobara i usluga koju su dali da se evidentira u knjigovodstvu.
 
Na taj način izbegnuto je plaćanje PDV-a u iznosu od 5.837.450 dinara, poreza na dohodak građana - na druge prihode fizičkih lica u iznosu od 44.251.289 dinara i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 26.430.280 dinara.
 
Osumnjičena lica će, uz krivične prijave, biti sprovedena u Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, gde će biti i saslušani.
  • Ivan

    17.07.2020 13:25
    ?
    Imaju li imena,prezimena, ovi sto kradu kokosi i ime im stavljati ,sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina