Druga košarkaška liga: Pirot na +32, Zdravlje izgubilo za koš

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Pirot na +32, Zdravlje izgubilo za koš

Ubedljive poraze i ovog vikenda doživela su dva niška predstavnika u Drugoj košarkaškoj ligi: Konstantin u Čačku od Železničara, a Fer plej u Zrenjaninu od Proletera. Ni leskovačko Zdravlje nije bilo uspešno u 7. kolu, pošto je za koš izgubilo od Sloge u Kraljevu, dok je Pirot pobedio Spartak u Subotici, i to ubedljivo, sa +32.

Iako dosadašnji učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Spartaka to nije nagoveštavao, Piroćanci su se "prošetali" kroz "Dudovu šumu". Subotičani ni u jednom trenutku nisu vodili, a maksimalna prednost južnjaka išla je i do +34. Na kraju, 93:61 za gostujući sastav.

Kraljevačkoj publici akteri utakmice priredili su pravi triler. Nijedan tim nije imao dvocifreno vođstvo. Tokom prve četvrtine vodila je Sloga, ali ju je Zdravlje u nastavku stiglo i od tog trenutka ekipe su se neprestano smenjivale u vođstvu. Pola minuta pre kraja utakmice na semaforu je stajalo jednakih 89:89, ali je nakon tajm-auta pogodio Uroš Mirković. Vladimir Veličković je promašio šut za 3 poena, pa su Leskovčani izgubili, rezultatom 91:89.

Zahvaljujući prvom poluvremenu Železničar iz Čačka stigao je do vredne pobede u derbiju začelja tabele. Ovaj deo igre domaći su okončali sa +21, pa ni značajno bolja igra Konstantina u nastavku nije uspela da ugrozi njihovu pobedu. Čačani su slavili sa 90:80.

Fer plej se u Zrenjaninu još gore proveo, pošto je meč završio sa 21 poenom zaostatka. Na početku i kraju meča je niški sastav još i uspevao da parira favorizovanom rivalu, ali je presudila treća deonica, u kojoj je ubacio svega 5 poena. Ništa nije moglo da popravi taj utisak, a utakmica je završena rezultatom 76:55.

Pirot je zadržao svoju 3. poziciju, Zdravlje je deveto, a niški dvojac "drži fenjer" Druge lige.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.