Decenija Karate kluba Banatski cvet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenija Karate kluba "Banatski cvet"

Zrenjaninski Karate klub "Banatski cvet" obeležio je deceniju postojanja. Tom prilikom uručene su zahvalnice i priznanja najzaslužnijim članovima i sportskim radnicima koji su pomogli rad kluba.

"Banatski cvet" trenutno je aktivan u Tradicionalnom karate savezu i Karate uniji Srbije. Ističu posebno rezultate u Karate ligi Banata, gde nastupaju klubovi iz naše zemlje, Mađarske i Rumunije, kao i na rezultate sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropskog 2011. i Svetskog prvenstva 2012. godine.

"Prethodna decenija nije protekla bez problema, posebno u ekonomskom smislu, i to nas je omelo da ostvarimo neke planove koje smo imali. Ponosni smo, međutim, na ono što smo uradili, jer je klub iškolovao veliki broj majstora karatea. Uspeli smo da napravimo bazu zdravih, kvalitetnih i dobrih mladih ljudi", rekao je Goran Samolovac, trener i predsednik Karate kluba "Banatski cvet".

Prof.dr Vladimir Jorga, pionir karatea u staroj Jugoslaviji, istakao je da očekuje da će se ovaj sport pridružiti olimpijskoj porodici na igrama 2024. godine. On je podsetio da karate aplicira od 1975. godine da postane olimpijski sport, ali ne uspeva, zbog nepostojanja jedinstva.

"Oformili smo ujedinjeni svetski karate sa tri discipline tradicionalni, sportski i kontakt karate. Sa te tri discipline mi praktično pokrivamo sve forme karatea, i želja nam je da kroz ovu novu organizaciju najpre apliciramo članstvo kod organizacija koje objedinjuju neolimpijske sportove, a onda i za status olimpijskog sporta", objasnio je on.

Stefan Vasić (21) u karateu je 11 godina, a član ovog kluba je od njegovog osnivanja.

" 2005. i 2006. sam bio prvak države u katama, a 2008. i 2009. godine u borbama. Karate se razlikuje od svih ostalih sportova po disciplini, samom načinu vežbanja, i to je nešto što me je privuklo", rekao nam je ovaj karatista.

Karate klub "Banatski cvet" i danas ima oko 50 članova, od kojih su najmlađa deca od pet godina.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.