Deca iz Raniluga i Parteša posetila Zrenjanin

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Raniluga i Parteša posetila Zrenjanin

Nakon obilaska Novog Sada, pedeset učenika i njihovih nastavnika iz osnovnih škola opština Ranilug i Parteš sa Kosova i Metohije, boravilo je u Zrenjaninu. Ekskurzija je organizovana peti put zahvaljujući Crvenom krstu Novog Sada i Zrenjanina.
Osnovcima iz opština Ranilug i Parteš sa Kosova i Metohije dani raspusta su jednolični. Zabave za najmlađe skoro da i nema, pa im ekskurzija poput ove ulepšava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svakodnevnicu.

"Uglavnom smo po ceo dan kod kuće, dogovorimo se da se negde nađemo sa drugarima, igramo se i onda se vratimo, pomažemo roditeljima", kaže Anđela Vasić iz Parteša.
Emilija Popović iz Raniluga ističe da ne idu po ovako lepim mestima, jer ne posećujemo toliko daleka mesta u Srbiji.
U opštini Ranilug zahvaljujući organizaciji mreže škola svim đacima je omogućeno da bez većih problema dolaze na nastavu.
"Konkretno u opštini Ranilug imamo dve osnovne škole, a u svakom selu imamo istureno odeljenje, tako da maltene svako dete ima istureno odeljenje ili školu u svom selu", ističe Vladica Aritonović iz opštine Ranilug.
Tokom boravka u Zrenjaninu đake iz Raniluga i Parteša ugostili su u gradskoj organizaciji Crvenog krsta, a potom im organizovali i razgledanje grada.
"Želja nam je da pokažemo što više kulturno-istorijskih značajnih institucija u našem gradu. Obišli smo i sportske objekte. Gledamo da im prikažemo i šta je to što Zrenjanin nudi kada je u pitanju zabava za najmlađe", navodi Aleksandra Tanasijević iz Crvenog krsta Zrenjanin.
Boravak dece sa Kosova i Metohije organizuje Crveni krst Novog Sada, a u okviru boravka u Vojvodini već četiri godine posećuju i Zrenjanin, zbog čega je opština Ranilug Crvenom krstu Zrenjanina uručila zahvalnicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.