DS hoće pare iz Kneževićevog sefa

Izvor: B92, 07.Nov.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS hoće pare iz Kneževićevog sefa

Zrenjanin -- DS u Zrenjaninu zatražila je da joj bude vraćeno 160.000 evra pronađenih 2008. godine u sefu posle hapšenja šefa Gorana Kneževića, tada funkcionera DS-a.

Zrenjaninski DS je u saopštenju naveo da je Specijalni sud u obrazloženju oslobađajuće presude Kneževiću potvrdio da novac pripada DS-u, dok je sam Knežević tokom postupka tvrdio da je u sefu pronađen stranački novac prikupljen donacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kneževiću je suđeno po optužnici za zloupotrebe u dodeli građevinskog zemljišta i on je prvostepenom presudom oslobođen te optužbe.

"Ukoliko i posle žalbe tužilaštva takva presuda ostane na snazi, logično je da se novac vrati Demokratskoj stranci, a kako stranka nema saznanja o poreklu ovog novca, celu sumu u iznosu 160.000 evra usmerila bi u humanitarne svrhe", naveo je zrenjaninski DS.

DS je ocenio da je postupak protiv Kneževića naneo veliku štetu stranci i svemu što je činila u političkom i privrednom miljeu grada u proteklih deset godina.

"Prvostepena oslobađajuća presuda Kneževiću, optuženom za organizovani kriminal, dočekana je sa olakšanjem za članove DS u Zrenjaninu jer je time skinuta anatema sa stranke i funkcionera, koji su danas u Gradskom odboru DS u Zrenjaninu i koji su oslobođeni optužbi", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Knežević vraća pare, ali donatorima

Izvor: B92, 08.Nov.2012, 12:30

Zrenjanin, Beograd -- Ministar Goran Knežević napisao na nalogu na Tviteru da će novac koji je pronađen u sefu dok je kao kadar DS-a bio gradonačelnik Zrenjanina vratiti donatorima..."Posedujem spisak donatora novca i njima ću ga vratiti. Demokratskoj stranci sam sve po spisku već vratio na izborima",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.