Četvrtak, 08.11.2012.

11:23

Knežević vraća pare, ali donatorima

Ministar Goran Knežević napisao na nalogu na Tviteru da će novac koji je pronađen u sefu dok je kao kadar DS-a bio gradonačelnik Zrenjanina vratiti donatorima.

Izvor: Beta

Default images

"Posedujem spisak donatora novca i njima ću ga vratiti. Demokratskoj stranci sam sve po spisku već vratio na izborima", napisao je Knežević, sada visoki funkcioner SNS-a i ministar poljoprivrede. Odbor DS u Zrenjaninu traži da im bude vraćeno 160.000 evra pronađenih u sefu 2008. godine nakon Kneževićevog hapšenja.

Odbrana ministra Kneževića, koji je 1. novembra prvostepeno oslobođen optužbe za zloupotrebe u vezi s građevinskim zemljištem, ocenila da je DS zloupotrebila sudski postupak. Odbrana je u saopštenju navela da je Goran Knežević više puta tokom istrage, a zatim i tokom glavnog pretresa, davao izjave o poreklu novca u sefu zakupljenom na njegovo ime u Vojvođanskoj banci u Novom Sadu i da je svaki put jasno rekao da taj novac potiče od poznatih donatora i da je bio namenjen finansiranju rada DS-a.

"Goran Knežević je saopštio imena više donatora, od kojih je jedan i saslušan u istrazi", navela je odbrana Kneževića i podsetila DS da su tokom sudskog postupka saslušavani i njeni najviši zrenjaninski funkcioneri koji su potvrdili finansiranje te stranke mimo tekućeg računa, u gotovini i na netransparentan način.

Zrenjaninski DS je juče u saopštenju naveo da je Specijalni sud u obrazloženju oslobađajuće presude Kneževiću potvrdio da novac pripada DS-u, dok je sam Knežević tokom postupka tvrdio da je u sefu pronađen stranački novac prikupljen donacijama.

"Ukoliko i posle žalbe tužilaštva takva presuda ostane na snazi, logično je da se novac vrati Demokratskoj stranci, a kako stranka nema saznanja o poreklu ovog novca, celu sumu u iznosu 160.000 evra usmerila bi u humanitarne svrhe", naveo je zrenjaninski DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: