DS: Zrenjaninska skupština kao glasačka mašina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zrenjaninska skupština kao glasačka mašina

Portparolka zrenjaninske Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar ocenila je danas da su odbornici lokalnog parlamenta pretvoreni u "glasačku mašinu" i da se u toj instituciji krše zakoni.

Kockar je novinarima kazala da se zemljište u Zrenjaninu otuđuje po niskim cenama neproverenim firmama bez ikakvog predočenog plana, da se direktori javnih preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razrešuju i imenuju a da nisu ni prisutni i da se ne zna njihova biografija.

Prema njenim rečima, bez reči se usvaja o budžetu o kojem bi trebalo da se postavljaju pitanja.

"Zamislite da na svako postavljeno pitanje dobijete odgovor da je jedno plan, a drugo realizacija. To može da bude validno samo ako je razlika mala, ali ne ako je razlika celih 100 odsto. Nijedan jedini dinar nije uložen u Kancelariju za mlade i u programe nacionalnih manjina. Ogromne su razlike u davanjima za mesne zajednice u gradu i na selu, kako iz budžeta, tako i iz samodoprinosa", istakla je Kockar.

Ona je dodala i da u odborničkim redovima sede ljudi koji bi po sadašnjoj i prethodnim funkcijama trebalo da reaguju, a nisu, kako je rekla, prozborili ni reč.

"Odbornici Demokratske stranke ne učestvuju u glasanju na Skupštini grada jer nemaju nameru da daju legitimitet sednicama održanih van zakona", rekla je portparolka zrenjaninskih demokrata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.