DEDA MIHAJLO JE SPREMAN NA SVE ZARAD SREĆE SVOJIH UNUKA: Prodaje sve što ima kako bi ih iškolovao (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEDA MIHAJLO JE SPREMAN NA SVE ZARAD SREĆE SVOJIH UNUKA: Prodaje sve što ima kako bi ih iškolovao (FOTO)

Da su ljubav i požrtvovanje prema unucima veći od svega na svetu, primer je deda Mihajlo Miša Damjanov (74) iz Botoša, pokraj Zrenjanina koji prodaje svu poljoprivrednu mehanizaciju kako bi svoje unuke školovao i kako bi dečaci Borko (16) i Boris (12) mogli da pohađaju školu fudbala.

- Najbitnije mi je da moji unuci budu dobri i obrazovani ljudi, baka i ja ćemo sve učiniti za njih, dok god nas zdravlje služi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Nakon smrti njihove majke Gordane, Borko (16), Boris (12) i Marijana (4) ostali su sa svojim deda Mihajlom i baka Darinkom koji su preuzeli brigu o njima.

- Prodao sam sve što sam imao od mehanizacije, berač i još mnogo toga, ostao mi je još jedino traktor i njega ću ako budem morao. Najbitniji su mi unučići kojima ću sve dati u životu,priča nam sa setom deda Mihajlo.

Foto: Facebook/Borko Spalevic

Deda Mihajlo je dugo godina radio u preduzeću  "Vojvodina" put a zatim i u Naftagasu, penzija je dovoljna za njega i baku, ali za petočlanu porodicu potrebno je mnogo više, priča nam setno deda Mihajlo.

Borko i Boris osim što su odlični učenici, oni su i talentovani fubaleri pa se pored redovni školskih aktivnosti bave i fudabalom i polaznicu su Akademije fudbala "Bambi".

- To su veliki troškovi, priča nam deda Mihajlo. Stariji Borko je imao nesreću kada ga je auto oborio na pešačkom prelazu i sada ne trenira fudbal dok se ne oporavi. Boris je takođe dobar fudbaler, sada su osvojili zlato na turniru u Kragujevcu. Ne mogu da im uskratim nešto u čemu su najbolji, ali da mi je teško, jeste.

Foto: Facebook/Borko Spalevic

- Baka i ja imamo domaćinstvo, gajimo stoku, hrane ima, ali to su deca, njima trebaju patike, školski pribor, garderoba, baka i ja ne možamo da im priuštimo, tužan je deda Mihajlo.

Mlađi unuk Boris, kaže da dedu voli najviše na svetu i da će jednoga dana postati uspešan fudbaler, a dedi će kupiti patike, jer je prve kopačke upravo dobio od njega.

- Deda nas uči da budemo dobri, da se bavimo sportom. Moj idol je Ronaldo, ali bih voleo da budem i kao Andrija Živković i Zoran Tošić.

Deda je ponosan i srce mu je puno kada dečaci donesu trofeje i nagrade.

- To je moja najveća nagrada, njihov uspeh. Moje je da ih izvedem na put, da budu pravični i dobri ljudi, ostalo je sve na njima. Dok god budem mogao radiću, oni su moje najveće blago i moja sreća, prodaću i ovaj traktor, ako budem morao, sve ću za njih učiniti, kaže nam ovaj požrtvovani deka.

(Dragana Starčević)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

DEDA MIHAJLO JE SPREMAN NA SVE ZARAD SRECE SVOJIH UNUKA Prodaje sve sto ima kako bi ih iskolovao (FOTO)

Izvor: medio.rs, 29.Maj.2016

- Najbitnije mi je da moji unuci budu dobri i obrazovani ljudi, baka i ja ćemo sve učiniti za njih, dok god nas zdravlje služi - kaže deda Mihajlo Damjanov

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.