Cvetković: Nisam odgovoran za Jugoremediju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2012, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nisam odgovoran za "Jugoremediju"

BEOGRAD -

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu "Jugoremedija".

Cvetković je u izjavi televiziji B92 podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju.

Kako je naveo, taj ugovor o privatizaciji "Jugoremedije" raskinut je nakon što je on otišao sa funkcije direktora Agencije za privatizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ta priča je potpuno pase i ne znam zašto me dovode u vezu sa tim. Nemam nikakve veze sa Jugoremedijom. Niti sam bio tu kad je privatizovana, niti kada je raskidan ugovor, niti kada su na rukovodeća mesta postavljeni drugi ljudi", rekao je Cvetković.

Radnici fabrike lekova "Jugoremedija" u Zrenjaninu, okupljeni u udruženju "Ravnopravnost", podneli su nedavno tužbu zbog, kako su naveli, nezakonitog hapšenja čelnika fabrike, upozoravajući da ta afera ugrožava opstanak firme.

Grupa intelektualaca je stala u zaštitu radnika "Jugoremedije", a Zagorka Golubović, koja je zbog "Jugoremedije" svojevremeno pisala tadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, smatra da je krivica na vlastima - i staroj i novoj.

"Ja sam bivšem predsedniku Republike skrenula pažnju da je čovek koji je došao za premijera glavni krivac što je propalo u to vreme bar 50 firmi koje su privatizovane", rekla je Zagorka Golubović.

Policija je 1. avgusta uhapsila vršioca dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravka Deurića (49) i finansijskog direktora Jugoremedije Ankicu Malušić (48).

Uhapšeni su i vršilac dužnosti direktora Lukosol farmacije i Penfarma Milan Zlokas (28) i ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47).

Njih četvoro su osumnjičeni da su prilikom osnivanja firme "Penfarm" oštetili zrenjaninsku fabriku lekova "Jugoremedija" za oko 600.000 evra. "Penfarm" su osnovali "Jugoremedija" i "Luksol farmacija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Nisam odgovoran za lošu privatizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2012

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu Jugoremedija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Cvetković negira da je odgovoran za lošu privatizaciju

Izvor: Studio B, 15.Avg.2012

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu "Jugoremedija". ..Cvetković je u izjavi televiziji B92 podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju...Kako...

Nastavak na Studio B...

Cvetković: Nisam kriv za lošu privatizaciju

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2012

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu "Jugoremedija". ..Mirko Cvetković: Nemam veze sa "Jugoremedijom"..Cvetković je podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cvetković: Nisam kriv za Jugoremediju

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Avg.2012

BEOGRAD - Cvetković je podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.