Cvetković negira da je odgovoran za lošu privatizaciju  Jugoremedije

Izvor: Blic, 15.Avg.2012, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković negira da je odgovoran za lošu privatizaciju "Jugoremedije"

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu "Jugoremedija". Cvetković je u izjavi televiziji B92 podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju.

Kako je naveo, taj ugovor o privatizaciji "Jugoremedije" raskinut je nakon što je on otišao sa funkcije direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Agencije za privatizaciju.

- Ta priča je potpuno pase i ne znam zašto me dovode u vezu sa tim. Nemam nikakve veze sa Jugoremedijom. Niti sam bio tu kad je privatizovana, niti kada je raskidan ugovor, niti kada su na rukovodeća mesta postavljeni drugi ljudi - rekao je Cvetković.

Radnici fabrike lekova "Jugoremedija" u Zrenjaninu, okupljeni u udruženju "Ravnopravnost", podneli su nedavno tužbu zbog, kako su naveli, nezakonitog hapšenja čelnika fabrike, upozoravajući da ta afera ugrožava opstanak firme.

Grupa intelektualaca je stala u zaštitu radnika "Jugoremedije", a Zagorka Golubović, koja je zbog "Jugoremedije" svojevremeno pisala tadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, smatra da je krivica na vlastima - i staroj i novoj.

- Ja sam bivšem predsedniku Republike skrenula pažnju da je čovek koji je došao za premijera glavni krivac što je propalo u to vreme bar 50 firmi koje su privatizovane - rekla je Zagorka Golubović.

Policija je 1. avgusta uhapsila vršioca dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravka Deurića (49) i finansijskog direktora Jugoremedije Ankicu Malušić (48).

Uhapšeni su i vršilac dužnosti direktora Lukosol farmacije i Penfarma Milan Zlokas (28) i ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47).

Njih četvoro su osumnjičeni da su prilikom osnivanja firme "Penfarm" oštetili zrenjaninsku fabriku lekova "Jugoremedija" za oko 600.000 evra. "Penfarm" su osnovali "Jugoremedija" i "Luksol farmacija".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.