Brnabić: Investitoru u Zrenjaninu ni dinar dok voda ne bude za piće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Investitoru u Zrenjaninu ni dinar dok voda ne bude za piće

"Iako nije raskinut ugovor sa investitorom za zrenjaninsku fabriku vode, ni jedan jedini dinar nije isplaćen investitoru i neće biti isplaćen dok voda ne bude dovoljno dobra za piće", izjavila je premijerka Ana Brnabić dodajući da ohrabruje nadležne organe da nastave sa istragom u tom slučaju.

Brnabić je novinarima na otvaranju Nacionalne akademije za javnu upravu kazala da je pre tri nedelje imala još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan sastanak po tom pitanju.

Kako je objasnila, ta fabrika još uvek ne radi jer je investitoru stalno potrebno dodatno ulaganje da bi kupio dodatne filtere, smolu, kako bi voda bila u okviru standarda za piće.

"Ta voda je bila mnogo bolja nego što je bila pre zabrane korišćenja vode i zbog toga nije raskinut ugovor sa investitorom, ali istovremeno ni jedan jedini dinar nije isplaćen, niti će biti dok voda ne bude dovoljno dobra za piće", kazala je Brnabić.

Dodala je da postoje obećanja investitora da će uložiti dodatna sredstva, kupiti smolu kako bi voda bila podobna za piće.

Istakla je da smatra da je ogromna sramota i nedopustivo da se takve stvari dešavaju, kao ni da se ona kao premijer bavi pitanjem koje je par ekselans lokalno.

"Ali, moram i nastaviću da se bavim, jer je pitanje koje je od interesa za građane Zrenjanina", dodala je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.