Branković: Zrenjanin će uskoro dobiti atletsku stazu

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Feb.2013, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branković: Zrenjanin će uskoro dobiti atletsku stazu

Predstavnici Atletskog saveza Srbije (ASS), Zrenjanina i AK Proleter potpisali su ugovor o organizaciji prvenstva Balkana u krosu, a tom prilikom Ministarstvo omladine i sporta Srbije doniralo je opremu za jednu osnovnu školu u okviru akcije „Sport u škole”.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković rekao je da Zrenjanin i AK Proleter uživaju puno poverenje što se tiče tehničke organizacije takmičenja na kojem će se 9. marta okupiti predstavnici 12 zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << iz regiona.
– Nadamo se da će, obzirom na konstantne atletske uspehe i veliku atletsku tradiciju, ovaj grad dobiti u skorijoj budućnosti jednu atletsku stazu – rekao je Branković.
Državni sekretar za sport Predrag Peruničć istakao je da je akcija Ministarstva omladine i sporta „”Sport u škole” dugoročnog karaktera.
– Mi planiramo da je sprovodimo još minimum tri do četiri godine, nakon čega očekujemo i da se lokalne samouprave samoinicijativno priključe i preuzmu projekat u svojim gradovima. Uz Dečju atletiku, koju sprovodi ASS, radimo zajedno na zdravoj budućnosti dece koja će kroz igru od samog početka osnovne škole biti uključena u sport, a što je najvažnije, za korisnike ovih sprava i rekvizita, decu i njihove roditelje, oba projekta su besplatna – kazao je Peruničić, koji je zvanično predao pomenutu opremu.
Gradonačelnik Ivan Bošnjak izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin prepoznat kao grad sporta, navodeći da će taj grad „uvek podržati sportske projekte ovog tipa”.
Prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina, pored Brankovića i Peruničića, prisustvovali su predstavnici AK Proleter Bojislav Nićetin i Mirjana Grujić.
FOTO: M. Antić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Zrenjanin domaćin balkanskog krosa

Izvor: B92, 08.Feb.2013

Predstavnici Atletskog saveza Srbije (ASS), Grada Zrenjanina i Atletskog kluba Proleter potpisali su ugovor o organizaciji prvenstva Balkana u krosu...Tom prilikom je Ministarstvo omladine i sporta Srbije doniralo opremu za jednu osnovnu školu u okviru akcije "Sport u škole"...Generalni sekretar (ASS)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.