Bez većih problema prvih dana grejne sezone u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 12:03

Bez većih problema prvih dana grejne sezone u Zrenjaninu

U zrenjaninskom Javno-komunalnom preduzeću "Gradska toplana" kažu da grejnja sezona, koja je ove godine počela ranije, za sada protiče bez većih problema. Prethodnih dana broj poziva dispečerskoj službi bio je veći, što je bilo i očekivano.

"Prvog dana imali smo 30 poziva, drugog dana taj broj bio je trostruko veći, a potom je bilo oko 70 poziva građana. Očekujemo da će taj broj narednih dana biti mnogo manji. Naše stručne službe izlaze na teren po prioritetu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je razlog većeg broja poziva prethodnih dana, jer se dešavalo da se sugrađani više puta jave", objašnjava Melanija Lojpur, portparolka "Toplane".

Naša sagovornica kaže i da su pre početka grejne sezone završeni radovi u naselju "Ruža Šulman", gde je ranije bilo problema, s obzirom na to da je tu grejanje bilo lošije.

"Odrađena je trasa u dužini oko 400 metara, a vrednost radova bila je oko 10 miliona dinara. U tom naselju bile su otvorene tri trase, taj posao je završen i mi smo dočekali ovu sezonu spremni", ističe Lojpur, napominjući i da je u gradu rekonstruisano preko 65 procenata vrelovodne mreže, čija je dužina 37 kilometara.

U prethodnom letnjem periodu sa sistema daljinskog grejanja isključilo se 11 korisnika, što je, prema rečima portparolke zrenjaninske "Toplane", znatno manji broj nego što je bilo zahteva i isključenja početkom primene tarifnog sistema 2014. i 2015. godine. Tada je, kaže, bilo i po 150 zahteva na godišnjem nivou.

Trenutna dugovanja građana i privrede prema ovom javno-komunalnom preduzeću su oko 249 miliona dinara.

"Utuženi dug građana je 126 miliona dinara, a građani i privreda koji su sada korisnici JP "Srbijagasa" ostali su dužni "Toplani" 61 milion dinara. Dakle, dugovanaja su velika i mi ćemo početkom sledeće godine krenuti sa naplatom putem javnih izvršitelja", kaže Lojpur.

Ona poručuje da je, ukoliko predstojeća zima to bude zahtevala, zrenjaninska "Toplana" spremna da greje 24 časa.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.