Afera Agroživ: Veštačenje poslovanja dužnika radio poverilac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2009, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Agroživ": Veštačenje poslovanja dužnika radio poverilac

ZRENJANIN - Advokatski tim Miroslava Živanova, suvlasnika kompanije "Agroživ", saopštio je da je Okružnom sudu u Zrenjaninu podneo dokaze da je "veštačenje poslovanja 'Agroživa' na kome je zasnovana optužnica" radila privatna firma, čiji su suvlasnici bili nekada zaposleni i akcionari Meridijan banke, jedne od 15 banaka koji su bili poverioci "Agroživa".

"Prema dokazima koje smo podneli jasno je da je veštačenje radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privatna kompanija Zavod za sudska veštačenja iz Novog Sada, koji nije upisan u Registar institucija, koje su ovlašćene za veštačenja pri Ministarstvu pravde", stoji u saopštenju advokatskog tima, koje je potpisao advokat Ljubiša Kesić.

Prema navodima iz saopštenja, "vlasnici Zavoda su Tijana Đorđević iz Novog Sada i kompanija 'Arious Limited' čiji je vlasnik njen otac Tomislav Đorđević".

Prema dokazima do kojih je došao advokatski tim, dodaje se u saopštenju "Tomislav Đorđević je osnivač, vlasnik, suvlasnik, predsednik Upravnog odbora i član Upravnog odbora 'Meridijan banke', dok je njegova kćerka Tijana bila izvršni direktor iste banke".

"Merdijan banka" je jedna od 18 banaka kod kojih je "Agroživ" imao kredite.

Kako podseća advokatski tim, "ova banka jedina je od svih banaka koja je postavila odštetni zahtev na suđenju čelnicima 'Agroživa' u iznosu većem od 350 miliona dinara".

"Ovo je prvi put u istoriji srpskog pravosuđa da veštačenje poslovanja dužnika radi poverilac", ocenjuje advokatski tim Živanova.

Njegovi advokati ukazuju da je "afera 'Agroživ' kreirana kako bi se uništio najveći srpski proizvođač živinskog mesa, ostavilo oko dve hiljade ljudi bez posla, a srpsko tržište prepustilo uvozničkom lobiju".

Nastavak suđenja Živanovu zakazan je za sutra pred Okružnim sudom u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.