Zavisni smo od telefona više nego što mislimo: Ispovest Lore kojoj je ukraden mobilni uređaj VIDEO

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 21:32

Zavisni smo od telefona više nego što mislimo: Ispovest Lore kojoj je ukraden mobilni uređaj VIDEO

Sve više ljudi ima nomofobiju - strah od toga da nemamo pristup telefonu, a da toga nije ni svesno. Lora Đurović, kreatorka sadržaja u emisiji "150 minuta" otkrila je sa kojim osećanjima se suočila kada joj je na jednom godišnjem odmoru ukraden telefon.

Lora je uživala na svom godišnjem odmoru, sve do trenutka kada joj je ukraden mobilni uređaj:

"Vozili smo se motorom, držala sam telefon u ruci, naišao je drugi motor i oteli su mi telefon. U tom trenutku nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi bilo teško zbog samog mobilnog telefona, već zbog svih podataka, slika, videa, koja imam u njemu. Pošto sam digitalni kreator, meni je život u mobilnom telefonu. Izgubila sam nekoliko meseci rada, a i sve što sam planirala za neki novi projekat", počela je da objašnjava Lora i dodala:

"Doživela sam, bilo je strašno... Plašila sam se da li će ući u moj telefon, da li će ući u moju privatnost. Baš zbog toga što vidim koliko ima hakovanja u poslednje vreme, ja nemam ništa u svom telefonu što bi moglo da me kompromituje, ali imala sam neke porodične forografije i drage stvari koje nisu za širu javnost. Dobra stvar je što imam Apple uređaj, odmah mi se javila podrška i objasnila mi kako da blokiram sadržaj, to mi je dalo mir."

Kreatorka sadržaja je onda objasnila sa kojim osećanjima se suočila onog trenutka kada joj je ukraden telefon i u danima nakon toga:

"Za mene je bilo gore, jer sam bila na godišnjem odmoru, bila sam bez telefona duže vreme. Prvo što sam primetila kod sebe je koliko puta posegnem da nešto "izguglam", da nešto pronađem, a onda shvatim da mi telefon nije tu. Tako da, smatram da smo svi zavisni i više nego što mislimo", objasnila je ona.

Detaljnije pogledajte u nastavku teksta:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.