Zaev: Rešenje za Kosovo mora da unapredi život i Srba i Albanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Rešenje za Kosovo mora da unapredi život i Srba i Albanaca

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da rešenje za Kosovo mora da bude takvo da unapredi život i Srba i Albanaca na Kosovu i da donese mir.

"Svi lideri u regionu budu ujedinjeni u cilju zajedničkog mira", rekao je Zaev u Preševu, na jug centralne Srbije, na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zaev i Vučić štali su se danas da bi razgovarali o objedinjenom graničnom prelazu između Srbije i Makedonije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Zahvalan sam premijeru Zaevu na njegovom odnosu prema dijalogu s Prištinom", rekao je Vučić.

Upitan o referendumu o sporazumu Skoplja i Atine o imenu Makedonije, Vučić je rekao da ne voli da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja i da će podržati sve što vodi stabilnosti.

"Niti imam pravo da nekoga pozivam ili ne pozivam, to bi bilo nefer. Sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti jeste od značaja za ceo region", rekao je Vučić upitan da li će pozvati Srbe u Makedoniji da glasaju na referendumu o imenu te zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zaev: Rešenje za Kosovo mora da bude takvo da ...

Izvor: B92, 02.Sep.2018

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da rešenje za Kosovo mora da bude takvo da unapredi život i Srba i Albanaca na Kosovu i da donese mir..."Makedonija podržava pozitivno rešenje za Kosovo. Rešenje koje će da unapredi život i Srba i Albanaca. Rešenje koje će garantovati i bezbednost i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.