Voditelja sekta naterala da pojede ljudski mozak, na njega bacali izmet VIDEO

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 13:03

Voditelja sekta naterala da pojede ljudski mozak, na njega bacali izmet VIDEO

Televizijski voditelj Reza Aslan jednom je pojeo ljudski mozak dok je snimao dokumentarac o svetskim religijama sa kanibalističkom hinduističkom sektom.

Zapravo, još 2017. Si-En-En je emitovao seriju pod nazivom "Believer sa Rezom Aslanom", koja je, između ostalog, prikazivala jedenje ljudskog mesa.

U jednoj epizodi, voditelj emisije Reza Aslan posetio je kanibalističku hindu sektu i ponuđeno mu je ono što je predstavljeno kao deo ljudskog mozga.

Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo da je Aslan jeo meso, već je čak nosio i ogrlicu od delova ljudskog tela, a lice mu je bilo umazano pepelom kremiranog čoveka.

U jednom trenutku u epizodi, jedan od Aghori nomada koje je Aslan posetio čak je zapretio da će mu "odseći glavu ako bude toliko govorio".

Snimanje je brzo okončano kada je kultista počeo da baca sopstveni izmet na Alana i ostatak ekipe CNN-a, primoravajući ih da odu.

Pre emitovanja epizode, Aslan je napisao na Fejsbuku:

"Želite li da znate kakvog je ukusa mozak mrtvaca? Ugalj. Bio je pržen!"

Aslanova emisija je bila na udaru kritika zbog svog senzacionalističkog pristupa hinduizmu, trećoj svetskoj religiji.

"Neverovatno je bezosećajno i nepromišljeno od strane CNN-a da gura senzacionalne i groteskne slike bradatih smeđih muškaraca i njihove morbidne i smrtonosne religije u vreme kada Sjedinjene Države prolaze kroz period neviđene anksioznosti i straha“, rekao je Vamsi Juluri, profesorica medijskih studija na Fakultetu u San Franciscu.

Američko-indijski politički akcioni komitet je u saopštenju naveo:

"Uz više izveštaja o napadima motivisanim mržnjom na ljude indijskog porekla iz celog SAD, emisija prikazuje hinduizam kao kanibalistički, bizaran način gledanja na treću najveću svetsku religiju. U napetom okruženju takva emisija može stvoriti percepciju o Indijancima koja bi ih mogla učiniti ranjivijim na dalje napade."

Tulsi Gabard, koja je bila prva hinduistička žena izabrana u Kongres SAD, napisala je na Tviteru:

"CNN koristi svoju moć i uticaj da poveća nerazumevanje ljudi i strah od hinduizma".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.