Uzela je tanjir i pastu za zube, a zatim ćerku naučila najvažniju životnu lekciju

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzela je tanjir i pastu za zube, a zatim ćerku naučila najvažniju životnu lekciju

Jedna majka zatražila je od ćerke nekoliko dana pred početak školske godine da celu tubu paste za zube iscedi na tanjir.

Kada je devojčica završila, majka joj je rekla da prastu vrati u tubu. Žena je imala samo jedan cilj- da svoju naslednicu nauči najvažniju životnu lekciju.

Nakon što je ova majka ćerci rekla da pastu ponovo vreti u tubu, devojčica ju je zabunjeno pogledala. Ubrzo počela da ponavlja kako je to nemoguće.

Ko će pomoći ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << deci: Žive u kući bez zidova, a nakon smrti oca nemaju ni za hleb (FOTO)

Ovu stvar svakodnevno treba da radite sa svojom decom, ako hoćete da budu uspešna!

“Sačekala sam da se umiri, pa sam joj rekla: Zapamtićeš ovaj tanjir pun paste za zube do kraja svog života. Tvoje reči imaju veliku moć. Sada, kada krećeš u novi razred, imaćeš prilike da iskoristiš svoje reči kako bi povredila, omalovažila ili uvredila druge. Takođe ćeš imati priliku da iskoristiš svoje reči da bi nekoga nadahnula ili iskazala ljubav. S vremena na vreme ćeš izabrati pogrešan put. Baš poput paste za zube, onog trenutka kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš više da ih vratiš. Zato ih koristi pažljivo. Odluči svakoga jutra da ćeš biti poznata po svojoj nežnosti i saosećanju. Nikad nećeš zažaliti što si odabrala ljubaznost”, napisala je ova mama na svom profilu na Fejsbuku.

Dobio je sjajnu ponudu za posao, a onda mu je direktor rekao nešto što će vas naterati da se zamislite!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.