Šuma živi: Neverovatan snimak dokazuje da zemlja diše

Izvor: B92, 14.Nov.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuma živi: Neverovatan snimak dokazuje da zemlja diše

Brojni okeani, reke, flora i fauna, ali i prirodne katastrofe dokazuju nam da je Zemlja živo biće koje živi svoj život...

U kanadskoj pokrajini Nova Škotska 30. oktobra snimljeno je upravo kako Zemlja to čini. Tačnije, u šumi je snimljeno vrlo vidljivo pomeranje tla, nalik ljudskom disanju.

Brajan Natal je objavio snimak, rekli bismo - prigodno, na Noć veštica na Facebooku, koji je šokirao korisnike.

Ljudi su počeli da traže objašnjenje ovog jezivog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fenomena, a pokazalo se da je ono vrlo jednostavno - podizanje zemlje je bilo uzrokovano ogromnim sistemom korenja drveća, koje više nije duboko i sigurno ukorenjeno u zemlji.

U suštini se korenje podizalo kako je duvao vetar i pomerao drveće. Nutal je objasnio da je duvao jak vetar dok je šetao šumom.

"Kad sam došao do dela gde nije posečeno drveće, primetio sam da se tlo pomera. Mislim da drveće nije duboko ukorenjeno, ali to i nije potrebno budući da je okruženo drugim drvećem. Drugačije bi bilo da je reč o jednom drvetu koje raste na čistini."

Komentatorima je bilo mnogo lakše kada su pročitali Natalovo objašnjenje, jer ono znači da mogu i dalje bezbrižno da lutaju prirodom, bez straha da bi Zemlja mogla da se zadiše, piše Grind TV.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.