Nova sajber pretnja

Izvor: Domino Magazin, 29.Maj.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sajber pretnja

Kaspersky Lab otkrio novi super napredni virus

Kompanija Kaspersky Lab objavila je otkriće o visokosofisticiranom štetnom programu koji je aktivno korišćen kao sajber oružje koje napada entitete u nekoliko zemalja. Složenost i funkcionalnost novootkrivenog štetnog programa prevazilazi sve druge sajber pretnje poznate do danas.

Štetni >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << program, koji su sigurnosni proizvodi kompanije Kaspersky Lab detektovali kao Worm.Win32.Flame dizajniran je za sajber špijunažu. Može da pokrade vredne podatke, kao što su sadržaji sa ekrana računara, informacije o ciljanim sistemima, sačuvane datoteke, kontakt podaci, pa čak i audio razgovori.

Preliminarni rezultati pokazuju da je ovaj zlonamerni program „divljao“ više od dve godine, tačnije od marta 2010. Zbog svoje izuzetne kompleksnosti i ciljane prirode napada, nijedan bezbednosni softver ga nije otkrio.

Iako se karakteristike programa Flame razlikuju od prethodnih značajnih sajber oružija, poput Duqu i Stuxnet, geografija napada, korišćenje specifičnih softverskih propusta, kao i činjenica da su samo odabrani računari na meti , govore da Flame pripada istoj kategoriji super-sajber oružja.

Saznajte kako izgledaju i šta rade najopasniji virusi danas na svetu i da li mogu da dovedu do globalne katastrofe.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.