Neverovatna priča: Čovek pokušao da pomogne insektu, ubrzo se pokajao

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatna priča: Čovek pokušao da pomogne insektu, ubrzo se pokajao

Uglavnom nismo svesni svoje snage, dok nas život na to ne natera.

Kada prolazimo kroz teške trenutke, iako nam se čini da bez pomoći prijatelja ili bližnjih nećemo "preživeti", ponekad je najbolje da se sa teškom situacijom izborimo sami.

Privucite pozitivnu energiju u vaš dom: Ove figurice donose sreću i novac

Jedan istraživač je nekoliko dana posmatrao čauru iz koje je trebalo da se izlegne leptir. Posle tih nekoliko dana posmatranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na čauri je primetio rupicu, pa kako se ništa nije dešavalo, rešio je da leptiru pomogne da se što pre izmigolji iz čaure. Kada je uspeo da je otvori, iz čaure je izvukao nešto nalik leptiru, samo mnogo deblje i sa manjim krilima. Iako je "leptira" posmatrao još par dana s nadom da će mu krila porasti, to se nije dogodilo, a insekt je posle nekog vremena uginuo.

FOTO: Pixabay

Proces rađanja leptira iz čaure, kroz tu malecnu rupu zapravo je bio neophodan, kako bi se sva voda iz tela gusenice "iscedila", a krila porasla. Bez obzira na dobru nameru čoveka koji je posmatrao lepira neko vreme, time što mu je "pomogao" da ranije izađe iz čaure, zapravo mu je učinio medveđu uslugu.

Pekar optužio seljaka da ga potkrada, priča na sudu dobila neočekivani obrt

Kao u priči, tako i u životu teški trenuci nam služe da iz sebe izvučemo ono najbolje, a sve naše životne borbe vremenom vremenom nas učine jačim i sposobnijim. Koliko god nam bila potrebna pomoć, ponekad je najbolje da se sa preprekama suočimo sami, kako bismo iz teških situacija izašli kao pobednici.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.