Nestao misteriozni monolit iz pustinje: Ne znamo šta se dogodilo, ni ko ga je uklonio

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 15:02

Nestao misteriozni monolit iz pustinje: "Ne znamo šta se dogodilo, ni ko ga je uklonio"

Tajanstveni monolit koji je otkriven u zabačenom delu savezne države Juta u SAD-u, sada je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Naime u Juti su primili "verodostojne izveštaje" o tome da je u petak uveče monolit uklonjen, ali da se ne zna ko ga je uklonio.

Monolit je uklonjen od "nepoznate strane" negde oko petka uveče, saopštio je na Fejsbuku Biro za kontrolu zemlje iz Jute, prenosi Si-En-En.

"Ne istražujemo prekršaje koji uključuju privatno vlasništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kojima se bavi kancelarija lokalnog šerifa. Dobili smo izveštaje da je nelegalno instalirana struktura, koju nazivaju \'monolit\', uklonjena", naveli su.

Podsetimo, ova struktura je nađena tokom helikopterske patrole.

Iako su zvaničnici odbili da otkriju lokaciju objekta, iz straha da bi horde znatiželjnika pohrlile prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspeli da pronađu monolit.

Oni su ocenili da liči na avangardni rad Džona Mekrakena, američkog umetnika koji je neko vreme živeo u saveznoj državi Novi Meksiko, a koji je umro 2011. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nestao misteriozni monolit iz pustinje u Juti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020

Zvaničnici američke savezne države Juta saopštili su da je nestao misteriozni metalni monolit koji primećen prošle nedelje u zabačenom delu pustinje na jugoistoku te države na severozapadu SAD...Kancelarija lokalne teritorijalne uprave saopštila je da ima verodostojne izveštaje u kojima se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.