Naučno potvrđeno: Pre nego što umremo život nam zaista prođe pred očima!

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno potvrđeno: Pre nego što umremo život nam zaista "prođe pred očima"!

Tvrdnja da ljudima neposredno pred smrt ispred očiju "prođe" čitav život sada je dobila i naučnu potporu.

Istraživači sa Univerziteta Hadasah u Jerusalemu kažu da je taj fenomen, ili bar nešto veoma slično, izuzetno česta pojava.

Fenomen koji se naziva LRE (life review experience, tj. iskustvo pregledanog života) ipak ne izgleda kao u holivudskim filmovima i slike koje vide ljudi na samrti nisu poređane hronološki.

Posle smrti voljenog muža >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << njen život nije imao smisla, a onda je potez jedne kompanije promenio sve (FOTO)

U pitanju je "bombardovanje" mozga nizom iskrivljenih sećanja, nabijenih emocijama.

"U pitanju je super-koncentat mentalnih procesa koji se odvijaju svakog dana", navedeno je u istraživanju, prenosi Newser.

Naučnici su analizirali sedam slučajeva LRE i dobili su različita svedočenja, ali su sva imala zajedničku karakteristiku - osećaj emocija iz tuđe perspektive.

PRVI I POSLEDNJI MEČ: Ceo život se spremao za ovo, a onda ga je to koštalo života! (FOTO)

"Video sam te stvari koje se tiču mog oca, a on je meni govorio o svom detinjstvu i koliko mu je bilo teško", navodi se u jednom od svedočenja.

Naučnici kažu da će nastaviti da istražuju ovaj fenomen, a sada veruju da su u pitanju "kratki spojevi" u mozgu prouzrokovani sve manjim dovodom kiseonika.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.