Intimna ispovest depresivnog princa: Od tada nisam isti čovek

Izvor: B92, 05.Dec.2021, 14:40

Intimna ispovest depresivnog princa: "Od tada nisam isti čovek"

Princ Vilijam (39) otkrio je kako je patio od depresije nakon što je svedočio posledicama stravične nesreće. U krizu je upao nakon što je, radeći kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći, pomagao da se spasi život teško povređenom dečaku, koji je u to vreme bio tek nekoliko godina stariji od njegovog sina, princa Džordža.

Budući britanski kralj u ovome slučaju mislio je na tešku automobilsku nesreću u kojoj je 2017. tad petogodišnjem Bobiju Hadžsu oštećen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mozak.

"Kad smo stigli na mesto nesreće, u glavi nam je bila samo jedna misao - kako pomoći tom dečaku. Roditelji su mu bili histerični, kao što možete zamisliti, vrištali su, plakali, bili su u pravoj agoniji. I to živi s vama. Te večeri otišao sam kući prilično uzrujan. Nisam plakao, ali u sebi sam osećao da se nešto promenilo", osećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko mučno, kao da celi svet umire...

Kako su nedelje prolazile, moj očaj samo se pojačavao. Jednostavno osećaš svačiju bol, svačiju patnju. A to nisam ja, nikad pre nisam to osetio... Moj lični život bio je u redu, sve oko mene je 'štimalo'. Bio sam srećan kod kuće i na poslu, ali istovremeno sam nastavio da gledam u sebe pitajući se: 'Zašto se ovako osećam? Zašto se osećam tako tužno?'. I počeo sam da shvatam da traume i tugu svih tih ljudi zapravo nosim kući, a sve to utiče na čoveka.

"Razgovori s kolegama i upoznavanje s porodicom dečaka pomogli su mi da s vremenom pobedim svoje demone", priznao je Vilijam u podkastu koji će biti emitovan u ponedjeljak.

Dirljivi razgovor s prestolonaslednikom nazvan "Prince William: Time To Walk" traje 38 minuta i snimljen je u februaru kao deo audioserije u kojoj slavne osobe dele svoje intimne uspomene.

"Ovakvu vrstu intervjua zaista ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Kembridža, ne samo kao člana kraljevske porodice, nego i kao osobe", izjavio je u subotu uveče jedan kraljevski izvor.

Podsetimo, dečaka Bobija o kom je Vilijam pričao 2017. godine oborio je vozač koji je u to vreme pohađao autoškolu. Dečak se igrao s prijateljima ispred svoje kuće u Eseksu, kad je vozač, ugledavši mališana na putu, slučajno pritisnuo gas umesto kočnice.

Princ je posle nesreće ostao u kontaktu s danas desetogodišnjim dečakom i njegovom porodicom. Roditeljima, koji su napustili svoje poslove kako bi mogli da brinu o sinu, pisao je tri nedelje nakon sudara: "Želim da znate kako mislim na vas. Kao otac, mogu da razumem vašu bol, ali vaš sin je u najboljim rukama, na njemu rade fantastični ljudi... Siguran sam da će mu biti bolje. Sve što mogu učiniti za vas, nemojte se ustručavati da me pitate, sve što treba za Bobijevu rehabilitaciju, tu sam".

Javila se i majka dečaka kojeg je princ spasavao.

"Vilijam nam je rekao kako je sve to uticalo na njega kao oca i kako je osećao našu bol. On je neverovatan, ima dobro srce, divan je čovek... Izuzetno sam ponosna što ću ga jednoga dana moći da ga zovem svojim kraljem", zaključila je Karli Hadžes (40).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.