Dok su lekari izvodili operaciju na mozgu, pacijentkinja svirala violinu VIDEO

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 11:52

Dok su lekari izvodili operaciju na mozgu, pacijentkinja svirala violinu VIDEO

Žena koja je svirala violinu tokom komplikovane operacije, januara 2020, ponovo je srela svog spasioca.

Snimci iz operacione sale obišli su svet, a Dagmar Tarner (57) se u međuvremenu vratila muzici i životu na ostrvu Vajt. Ona ističe da je "večno zahvalna" neurohirurgu prof. Kejumarsu Aškanu.

Operacija je obavljena u Londonu, a gospođa Tarner je svirala violinu tako da su lekari bili sigurni da delovi mozga koji kontrolišu pokrete ruku i koordinaciju uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu ugroženi, prenosi Bi-Bi-Si.

Tumor joj je prvi put dijagnostikovan 2013. godine, a nesrećna žena je imala napad tokom jednog koncerta. Ona je upućena na radio-terapiju, ali je kasnije završila na operacionom stolu, kako je problem eskalirao.

Gospođa Tarner je ponovo pogledala snimak operacije u društvu profesora Aškana.

"Zauvek sam mu zahvalna za ono što je uradio. Kada sam ga videla, nasmejala sam se. Uvek me zasmejava", rekla je.

Posle operacije vratila se muzici, ali je osetila neželjene efekte, poput umora.

"U ovakvim situacijama pacijent može da oseti euforiju, ali dugoročno i umor. Gospođa Tarner ima redovne preglede i za sada je dobro. Držimo fige da tako i ostane“, rekao je britanski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.