Desetogodišnjakinja postala majka

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetogodišnjakinja postala majka

Devojčica se porodila u južnom delu Španije i vlasti procenjuju da li će dozvoliti njoj i njenoj porodici da zadrže starateljstvo nad bebom, izjavio je jedan od zvaničnika.

Beba je rođena prošle nedelje u gradu Heres de la Frontera, rekla je Mikaela Navaro, ministarka za socijalna pitanja u Andaluziji.

Ona je dodala da je otac bebe takođe maloletan i da su majka i beba u dobrom stanju. Ministarstvo je odbilo da otkrije identitet majke i pol deteta, ali su rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlastima da se ovo ne smatra slučajem silovanja i da istraga nije potrebna.

Novine u Španiji su objavile da je majka poreklom iz Rumunije, a dnevni list „Diario de Jerez” je javio da je devojčica već bila trudna kada je stigla u Španiju, ali da to nije otkrila. Još uvek se ne zna da li je otac bebe u Španiji.

Medicinski stručnjaci su upozorili da su devojčice koje se još uvek razvijaju pod većim rizikom u trudnoći. Istraživanja su pokazala da se kod tinejdžerki češće dešava da prerano rode bebu i postoji veći rizik da novorođenče ne doživi prvu godinu života.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.