Breni je otac bio donor sperme: Otkrila sam da imam 65 polubraće i polusestara

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 18:52

Breni je otac bio donor sperme: "Otkrila sam da imam 65 polubraće i polusestara"

Žena iz Merilenda koja je začeta donacijom sperme nedavno je uradila DNK test i otkrila da ima 65 braće i sestara širom Severne Amerike.

Brena Siperko, 20-godišnjakinja koja je odrasla u Elikot Sitiju u Merilendu, znala je većim delom svog života da je začeta uz pomoć donora sperme, ali je tek nedavno saznala koliko braće i sestara ima zahvaljujući donacijama biološkog oca.

U januaru 2022, Brena je uradila DNK test i otkrila da ima 13 braće i sestara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nakon što ih je otkrila, povezali su je sa još više osoba koje su začete spermom istog oca. Do sada je mlada žena otkrila da ima 65 polubraće i sestara, prenosi Njujork post.

Rekla je da je očekivala nekoliko neotkrivenih članova svoje porodice, dodajući: "Uvek sam mislila da negde verovatno imam braću i sestre, ili bar nekoliko njih pošto dolazim od donatora. Uradila sam test i otkrila pravi broj".

Otkriće desetina krvnih srodnika bilo je uzbudljivo za Brenu, koja je odrasla kao jedino dete sa majkom i očuhom veći deo svog života. Na kraju su njeni roditelji dobili sina, ali to je bio opseg njene porodice sve dok nije uradila DNK test.

Upoznala je nekoliko svoje novopronađene polubraće i sestara, otkrivši da ne samo da imaju zajedničkog biološkog oca, već da su mnogi od njih bili otprilike istih godina i da dele slična interesovanja. Izjavila je: "Našla sam ljude svojih godina. Bilo je veoma uzbudljivo jer sam pronašla ljude sa zajedničkim interesovanjima sa kojima sam mogla da se povežem. Zaista je lako razgovarati sa njima. Brena je opisala svoju novu porodičnu mrežu, koju sada uključuje u porodično grupno ćaskanje, kao ugrađenu grupu za podršku. Rekla je da će kad god ima problem ili nove uzbudljive vesti poslati poruku grupi i oni će joj dati povratne informacije.

Ova mlada žena otkrila je da je upoznala najmanje šest polubraće i sestara koji žive u Merilendu, napominjući da ih njena matična država ima više nego bilo gde u zemlji. Među njima je i 27-godišnja Fabijana, koja živi u Baltimoru. Brena je rekla da ona i njena druga braća i sestre gledaju na Fabijanu kao na mudru stariju sestru kod koje idu po savet. "Ona je kao majka grupe, pretpostavljam. Ona daje najbolji savet', tvrdi Brena.

Njena druga braća i sestre su rasprostranjeni širom Severne Amerike, a neki žive u Kanadi, Teksasu, Njujorku, Floridi, Mičigenu, Nju Džersiju i Kaliforniji. Takođe je primetila da je videla mnogo fizičkih sličnosti između nje i svih njih. "Mnogi od nas imaju iste oči. Tamne su, više bademaste... Ako biste samo stavili slike jednu pored druge, definitivno bi se videla sličnost, na neki način u obliku lica, obrva, ponekad i nosa", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.