Zimska posna krem čorba za jačanje imuniteta

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Nov.2023, 14:01

Zimska posna krem čorba za jačanje imuniteta

Počeo je veliki Božićni post, a mi imamo savršen posni recept – zimska posna krem čorba. I nije samo ukusna. Odlična je za jačanje imuniteta. Nema zdravlja bez zdrave hrane. A posna krem čorba od sočiva definitivno je zdrava. I ukusna. Brzo će vas zagrejati i okrepiti, i odlična je podrška imunološkom sistemu koji u zimskom periodu radi prekovremeno. Zimska posna krem čorba: Riznica proteina, minerala i ostalih blagotvornih sastojaka Sočivo (sve vrste) je odličan izvor biljnih proteina >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << koji su izuzetno važni za normalno funkionisanje organizma. Osim toga, sočivo je bogato i mineralima, naročito gvožđem, magnezijumom i kalijumom koji su izuzetno važni, naročito za očuvanje normalnih funkcija kardiovaskularnog sistema. Ono što ovu čorbu čini idealnom u ovom periodu kada haraju virusi, jesu đumbir i ljuta papričica koji jačju imunološki sistem. A tu su i beli i crni luk, lovor i šargarepa koji jačaju pluća i olakšavaju disanje. @cook.with.marzia #mercimekçorbası #souprecipe #mercimek #redlentilsoup #redlentilcream #redlentil #turkishsoup #corba #çorba #çorbatarifleri #fyp #foryoupage #soup #x ♬ original sound – Cook with Marzia Kako se priprema posna krem čorba Sastojsi: 1 šolja crvenog sočiva (može i zelenog) 2 veća krompira 1 veća glavica crnog luka 2 šargarepe 2 čena belog luka 1 kašika paradajz pirea 1 kašičica narendanog đumbira 1 lovorov list malo tucane ljute papričice 1 kašičica suvog začina so i biber po ukusu 2 kašike ulja malo svežeg peršuna ili sitno iseckanog svežeg vlasca Priprema: Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još minut-dva. Dodajte sitno iseckanu šargarepu i paradajz pire i malo prodinstajte. Dodajte dobro oprano sočivo (koje je odstojalo u hladnoj vodi preko noći), isečen krompir, lovorov list, suvi začin i nalijte vodu. Kuvajte čorbu na srednjoj temperaturi sve dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, i dodajte ljutu papričicu i đumbir. Kuvajte još par minuta, a zatim sklonite sa šporeta i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Servirajte čorbu i pospite je seckanim peršunom ili seckanim vlascem. Prijatno! Nikolay_Donetsk/gettyimages.comThe post Zimska posna krem čorba za jačanje imuniteta appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.