Zapečena piletina u sosu od šampinjona: Jelo koje svi vole

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Nov.2023, 14:02

Zapečena piletina u sosu od šampinjona: Jelo koje svi vole

Zapečena piletina u sosu od šampinjona jedno je od onih jela koje se svima dopada, jer to bogatstvo ukusa teško je nadmašiti. Sočna piletina u sosu od šampinjona je pravi praznik za nepca. Jelo koje se topi u ustima i koje će planuti za tili čas. A dobra strana je i to što su šampinjoni izuzetno zdravi – poznati su kao najbolji saveznici imunološkog sistema. Zapečena piletina u sosu od šampinjona: Znate li koliko su šampinjoni zdravi Zapečena piletina sa šampinjonima nije samo ukusno >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << već i zdravo jelo baš zahvaljujući šampinjonima. Šampinjoni su niskokalorični i bogati mineralima i vitaminima (D, B2, B3, B5). Šampinjoni sadrže i dragocene polifenole, glutation, selen i vitamin C koji sprečavaju različita oboljenja i jačaju imunološki sistem. Osim toga, sadrže i značajnu količinu vlakana, koja su važna za zdravlje probavnog sistema, što je ključno za snažan imunitet. Na TikTok-u mgu se naći različiti recepti za pripremu piletine s šampinjonima, kao što je sledeći recept: @vuyintanzi Here’s a quick recipe, its too hot to spend too much time in the kitchen! #creamychicken #creamymushroomchicken #fyp #foodtiktok #foodandlifewithvuyi ♬ FOREVER BY YOUR SIDE – Shanda Renee Kako se priprema ovo preukusno jelo Sastojci:  600 g pilećeg belog mesa  nekoliko kašika brašna  2 srednje glavice crnog luka 4 čena belog luka  500 g šampinjona  1/2 kašičice sušene majčine dušice mleveni biber ulje so Za bešamel sos: 50 g putera 40 g brašna 1 kašika limunovog soka 375 ml pileće supe 125 ml mleka 125 g kisele pavlake 100 g krem sir 2 kašike seckanog peršuna so Priprema: Pileće belo meso iseći na kocke, posoliti ih i pobiberiti po ukusu. Posuti brašnom i promešati, a suvišno brašno otresti. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti piletinu da blago porumeni. Izvaditi je rešetkastom kašikom da se ocediti od masnoće i ubaciti u vatrostalnu činiju. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, beli luk ispasirati, a šampinjine iseći na listove. Na masnoći od mesa propržiti crni luk da blago porumeni. Dodati pasirani beli luk i kratko propržiti. Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri. Smesu od povrća rasporediti preko piletine. Za pripremu sosa u šerpici rastopiti puter, pa dodati brašno i promešti. Posebno sjediniti pileću supu i sok od limuna, dodati u šerpu sa zaprškom i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Dodati mleko, pavlaku, krem sir i peršunov list. Posoliti po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati. Sos preliti preko piletine, pa jelo staviti u rernu da se zapeče oko 35 minuta. Prijatno! Mariha-kitchen/gettyimages.co.ukThe post Zapečena piletina u sosu od šampinjona: Jelo koje svi vole appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.