Zbog droge izgubila zube, A TAJNU VEZE SA ŽENOM ODNELA JE U GROB, najbolniji udarac zadala joj ĆERKA - Vitni Hjuston je cenu slave SKUPO platila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2023, 08:33

Zbog droge izgubila zube, A TAJNU VEZE SA ŽENOM ODNELA JE U GROB, najbolniji udarac zadala joj ĆERKA - Vitni Hjuston je cenu slave SKUPO platila

Svet pop muzike zauvek se promenio kada se očaravajuća senzacija iz Nju Džersija probila na scenu sa svojim debitantskim albumom "Whitney Houston".

Vitni je izbacivala hit za hitom, počevši sa singlom "You Give Good Love", praćen nizom broj jedan hitova koji su nadmašili rekord koji su postavili “The Beatles” (prema The Guardianu).

Muzika Vitni Hjuston išla je od duševnih balada do zaraznih plesnih hitova, i putem novijih medija - muzičkih video spotova, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svet se zaljubio u njen lik devojke iz susedstva.

Ali svet nije uvek bio blagonaklon prema ovoj pop divi. Dok se borila sa zavisnošću od opijata i poteškoćama koje dolaze sa slavom, njen profesionalni život ubrzo je počeo da se sukobljava sa privatnim.

"Nippy", nadimak koji je s ljubavlju dao Vitnin otac Džon Hjuston, rođena je 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju.

Kao dete je počela da peva u crkvi “New Hope Baptist” u rodnom gradu, gde je njena majka, Sisi Hjuston, bila ministarka muzike 54 godine. Već sa 11 godina, pevala je sama pred zadivljenom zajednicom.

Hjustonova je pohađala osnovnu školu Franklin u Nju Džerziju, gde je odrasla. Škola je kasnije preimenovana u Akademiju za kreativne i izvođačke umetnosti Vitni I. Hjuston 1997. godine

Jedna od prvih žena tamne puti na naslovnim stranama časopisa

Pre nego što je započela svoju pevačku karijeru, Vitni se bavila manekenstvom od 16. godine, nakon što ju je primetio agent za modele dok je bila u Njujorku sa svojom majkom.

Bila je jedna od prvih crnkinja koje su se pojavile na naslovnoj stranici časopisa “Seventeen”, a takođe je imala fotografske reportaže u medijima poput Glamura i Kosmopolitena.

Zvuk pop muzike zauvek se promenio kada se očaravajuća senzacija iz Nju Džersija probila na scenu sa svojim debitantskim albumom pod nazivom "Whitney Houston".

Ona je izbacivala hit za hitom, počevši sa singlom "You Give Good Love", praćen nizom broj jedan hitova koji su nadmašili rekord koji su postavili “The Beatles”. Glas Vitni Hjuston se kretao od duševnih balada do zaraznih plesnih hitova, i putem novijih medija - muzičkih video spotova, svet se zaljubio u njen lik devojke iz susedstva.

Ali svet nije uvek bio blagonaklon prema ovoj pop divi.

Dok se borila sa zavisnošću od nelegalnih supstanci i borbama koje dolaze sa slavom, njen profesionalni život ubrzo je počeo da se sukobljava sa privatnim.

- Ponekad je teško razdvojiti te dve stvari - rekla je u intervjuu 1991. godine.

- Postoji trenutak kada jednostavno želim da se igram i budem slobodna, i samo, znate, da radim i idem gde želim - dodala je.

Pokušavala je da postigne ravnotežu sve do tragičnog kraja svog života 2012. godine, kada je pevačica preminula pod šokantnim okolnostima.

Rođena u Nju Džersiju 1963. godine, Vitni Hjuston je imala detinjstvo ispunjeno muzikom. Njena majka Sisi bila je gospel pevačica koja je nastupala sa svojom grupom “The Drinkard Singers”, prema navodima “The HistoryMakers”. Kasnije je formirala još jednu devojačku grupu, “The Sweet Inspirations”, i nastupala sa neverovatnim talentima kao što su Jimi Hendriks, Vilson Piket i Dasti Springfild.

Sisi je takođe imala uspešnu solo karijeru i pevala je prateće vokale za umetnike poput Arete Frenklin i Van Morisona.

Ali Vitnina majka nije bila jedina koja je imala muzički uticaj na nju. Prema stranom sajtu “Biography”, pevačica Dion Vorvik bila je njena starija rođaka, a Areta Frenklin njena neslužbena kuma (njena stvarna kuma, Darlin Lav, takođe je imala sjajnu pevačku karijeru).

Tokom intervjua za "MTV News", Frenklin je rekla su da ona i Sisi "stari i jako dobri prijatelji i ona je nekad dovodila Vhitni na neke moje snimanja."

Opisala je Hjustonovu kao "stidljivu, divnu devojku" i rekla da nije shvatala koliko je uticala na pop senzaciju svojim interakcijama:

- Nisam imala pojma koliko se Vitni oseća blisko sa mnom, ali to je divno, to je fantastično - rekla je.

Dolazeći iz muzičke porodice, Vitni Hjuston nije bila nepoznata javnosti. U jednom specijalnom izdanju ABC vesti, rekla je da je počela da peva sa 7 godina i da je već tada znala da joj je "Bog dao dar".

Bez obzira da li je taj dar došao s neba ili ne, malo je reći da je njen muzički talenat bio izuzetna retkost, bez preterivanja. Kritičari su opisivali njen glas kao "mekan, živahan i često spektakularan" i isticali da je njen raspon obuhvatao tri oktave, što joj je omogućavalo da postigne zvukove o kojima mnogi umetnici samo sanjaju.

-Želela sam da budem nastavnica. Volim decu, pa sam želela da se bavim decom. Onda sam želela da postanem veterinar. Ali, sa 10 ili 11 godina, kada sam otvorila usta, rekla sam: "Bože, šta je ovo?", shvatila sam da će morati da sačekaju nastava i veterina. Ono što je u tvom srcu, tu je - rekla je Vitni u jednom intervjuu.

Prateći stope svoje majke u gospel muzici, počela je da peva u crkvi. Vitni je rekla da prvobitno nije težila slavi i da je želela postati prateći vokal.

- Htela sam da pevam sa majkom. To mi je bilo sigurno - rekla je.

- Bila sam vrlo stidljiva - dodala je Vitni.

Izloženost vrhunskim izvođačima takođe joj je pružila jedinstvene prilike. Kao dete, imala je priliku da peva sa svojom majkom na pratećim vokalima za Čaku Kan, koja je pretpubertetnu Hjustonovu opisala kao "neverovatnu".

Takva iskustva oblikovala su njen pogled na mogućnosti muzičke karijere. Hjuston je rekla:

- Tačno sam znala šta želim da radim. Zapravo, obavestila sam svoju majku da neću ići na koledž, već da želim postati pevačica - rekla je.

U dokumentarcu "Whitney", koji je objavljen posthumno 2018. godine, nagrađivani reditelj Kevin Mekdonald otkrio je šokantne optužbe o pevačicinom ranom životu.

U intervjuima sa ljudima koji su bili bliski sa Vitni Hjuston, neki su tvrdili da su ona i njen polubrat bili seksualno zlostavljani kao deca od strane svoje rođake, pevačice Di Di Vorvik, prema Vanity Fair-u.

Vitnin polubrat je rekao da je bio zlostavljan od strane ženskog člana porodice dok je njegova majka bila na turneji.

- Moj otac i majka su često bili odsutni, pa smo boravili kod različitih ljudi - rekao je, dodajući:

- Kod četiri, pet različitih porodica koje su se brinule o nama - dodao je.

Kasnije je Vorvikovu imenovao kao navodnog zlostavljača.

Vitnin dugogodišnji asistent Meri Džouns tvrdila je da je i Vitni bila žrtva Vorvikove, koja je preminula 2008. godine.

- Ona je samo plakala, a ja sam je zagrlila - rekla je Mekdonaldu u jednom intervjuu.

- Jednog dana, kad skupi hrabrost, treba da kažeš svojoj majci. To će ti olakšati teret - rekla joj je.

Džouns je tvrdila da je Vitni strahovala od reakcije svoje majke Sisi kad bi saznala istinu. Nakon emitovanja dokumentarca, Sisi je izdala saopštenje u kojem naziva optužbe "preplavljujućim i, za nas, nepojmljivim", prenosi “The Guardian”.

- Ne možemo smiriti javnu potrebu za saznanjem o Vitninom životu kao opravdanje za napad na njenu privatnost ili optužbu protiv Di Di, optužbu koju ni Vitni ni Di Di više nisu tu da negiraju, opovrgnu ili potvrde - rekla je Sisi.

Film, koji je režirao Kevin Mekdonald, snimljen je uz saradnju sa porodicom Hjuston.

Pre nego što je osvojila muzički svet, Vitni Hjuston je imala kratku karijeru kao tinejdž model za časopise. Hjustonova je rekla (prema specijalnoj seriji ABC News) da je otkrivena sa 16 godina od strane agenta koji je radio za agenciju za modele i odlučila da se bavi modelingom.

- Jedan čovek je prišao i pitao me: 'Da li si model?' a ja sam rekla: 'Ne, ja se ne bavim tim stvarima' - prisećala se.

- On je rekao: 'Pa, trebala bi' - dodala je.

Kasnije je potpisala ugovor s prestižnom agencijom “Wilhelmina Models” i krasila stranice najvećih časopisa tog vremena, uključujući Seventeen, Glamour, Cosmopolitan, Mademoiselle i Young Miss, kako je navedeno na zvaničnoj veb stranici.

Fotograf je opisao saradnju s VItni kada je imala samo 18 godina za CNN, nazvavši je "nevinom, slatkom, prijatnom školskom devojčicom s veoma dobrim manirima", ali bez sofisticiranosti i veštine mnogih modela koje je poznavao (čak je tražila da radi domaći dok je čekala da je fotografišu).

- Imala je samo odeću koju je tog dana nosila u školu - rekao je.

Iako je njen milionski osmeh krasio stranice najpopularnijih časopisa tog doba, njena prava strast ostala je muzika, kojom se i dalje bavila dok je bila model.

Kada je Vitni Hjuston imala 19 godina, ukazala se prilika koja će promeniti tok njenog života.

Muzički magnat “Clive Davis” je posetio klub “Sweet Waters” u Menhetnu da bi gledao nastup gospel kabarea njenje majke, izveštava “ABC News”.

Houstonova je pripremila dve pesme za izvođenje: "Home" iz filma "Čarobnjak iz Oza" i "The Greatest Love of All", koje je Davis opisao kao "pun pogodak" za “The New York Times”.

Godine 2009, on je opisao tu noć Dajani Sojer, rekavši:

- Čuti ovu mladu devojku kako unosi takvu strast u ovu pesmu. Mislim, to mi je doslovno poslalo trnce niz kičmu - rekao je.

Uskoro nakon toga, Davis je potpisao ugovor sa Vitni za “Arista Records”, a samo dve nedelje kasnije je doveo na nacionalnu televiziju da peva u "The Merv Griffin Show". On je rekao:

- Dobro jutro Ameriko: Evo je, tek što je napunila 19 godina, prelepa je, neverovatno dobra pevačica - rekao je, dodajući:

- Predstavio sam je sledećoj generaciji. Ako će postojati nova Lena Horn, nova Dion Vorvik, biće to Vitni - dodao je.

Iako su stvari brzo napredovale za nju nakon te sudbonosne noći, prošlo je dve godine pre nego što je objavila svoj prvi album.

Sada sa televizijskim debijem visokog profila iza sebe, Vitni Hjuston je krenula da snimi svoj prvi album pod mentorstvom Klajva Davisa. Prema izveštaju ABC News-a, on je pažljivo angažovao tekstopisce i producente koji su mogli da stvore pesme koje će istaknuti Vitnin "moćan raspon" i "vokalnu emociju".

Otprilike dve godine nakon što je potpisala za “Arista Records”, njen samonazvani debitantski album je objavljen na Dan zaljubljenih. Kada su ga pitali zašto je album toliko dugo trajao da se napravi, Davis je rekao:

- Morate biti sigurni da bez obzira na koliko je umetnik izuzetan... ako nemate poseban materijal, ako nemate pravi materijal, nećete postići uticaj koji želite da postignete - rekao je.

Njegov recept za uspeh se isplatio. Vitnin prvi singl, "You Give Good Love", popeo se na vrh Bilboard liste, prema njenom zvaničnom sajtu, zajedno sa singlovima "How Will I Know" i "Greatest Love Of All".

Čak je oborila rekord koji je prethodno postavila grupa “The Beatles” objavljujući sedam uzastopnih broj jedan hitova.

Na dodeli Gremi nagrada 1985. godine, bila je nominovana za Album godine i Najbolje vokalno izvođenje u žanru R&B, a osvojila je nagradu za Najbolje pop vokalno izvođenje za svoj hit "Saving All My Love for You".

Album je kasnije dobio Dijamantsku sertifikaciju 1999. godine i do danas je prodat u 22 miliona primeraka širom sveta.

Sa nekoliko uspešnih albuma u svojoj karijeri, Vitni Hjuston je nastavila da se uzdiže 1991. godine.

U januaru je imala jedinstvenu priliku da pokaže svoj talenat na premijernom televizijskom događaju - Super Bowl-u. Međutim, izvođenje pesme "Star-Spangled Banner" te godine bilo je poput minskog polja. Prema izveštaju “USA Today”, SAD su ušle u prvi Zalivski rat 10 dana pre događaja.

Mnogi su tražili otkazivanje kako bi se pokazala ozbiljnost zemlje u ratu, ali predsednik George H.W. Buš je insistirao da se utakmica održi. Pronalaženje pravog tona tokom himne bilo je od suštinske važnosti - ništa ne sme biti shvaćeno kao nepoštovanje prema vojnicima.

Obučena u jednostavnu belu trenerku, Vitni je bila sjajna na sceni. Njen izvođenje pesme je bilo snažno - visoki vokali pevani s emocijom i gracioznošću - i bilo je toliko dirljivo da se puštala na radiju i nakon Super Bowla.

Izdavačka kuća “Arista Records” je izdala singl te pesme, a sav prihod je išao u dobrotvorne svrhe koje je Hjustonova odabrala (“Esquire” je primetio da je prikladno odabrala organizaciju koja pomaže vojnicima).

Ona se osvrnula na taj trenutak i rekla:

- Kažu da je nacionalna himna jedna od najtežih pesama za pevanje, ali mnogo je lakše koristiti te note kada razmišljate o mnogim muškarcima i ženama koji rizikuju svoje živote na Bliskom istoku - rekla je.

Godinama su kružile glasine o odnosu između Vitni Hjuston i njene prijateljice i bivšeg asistenta Robin Kraford. Prema Krafordovoj, njih dve su se upoznale kao tinejdžerke 1980. godine dok su radile kao savetnice na letnjem kampu u Istočnom Oranžu, gde su odmah razvile bliskost.

U svojoj memoarskoj knjizi iz 2019. godine "A Song For You: My Life with Whitney Houston", Robin tvrdi da su započele emotivnu vezu na tom letnjem kampu, gde su navodno "provele noć zajedno".

U knjizi Krafordove piše:

- Rekla je da više ne bi trebalo da budemo fizički intimne jer bi to otežalo naša zajednička putovanja - napisala je i dodala:

- Rekla je da će ljudi to iskoristiti protiv nas i da je u '80-ima tako bilo - dodala je.

Navodno, Vitni je prekinula njihov intimni odnos 1982. godine. Međutim, nekoliko godina kasnije, 1987. godine, 23-godišnja Hjustonova se suočila sa glasinama o svojoj seksualnosti i rekla za časopis “Time”:

- Neka ljudi pričaju. To me ne uznemirava jer znam da nisam homos*ksualna. Nije me briga - izjavila je.

Vitni Hjuston i Majkl Džekson imali su posebnu vezu jer su oboje doživeli ogroman uspeh u muzičkoj industriji.

Zapravo, govorilo se da je njihova veza išla dalje od prijateljstva i da su vodili tajnu romantičnu vezu. Met Fids, bivši telohranitelj Džeksona, tvrdio je to u intervjuu za “The Sun” 2012. godine, navodeći da je njihova romansa započela 1991. godine.

Fids je čak tvrdio da su se njih dvoje smuvali na ranču koji je pripadao kralju popa, ali veza nije trajala duže od dve nedelje.

Vitni Hjuston upoznala je Bobija Brauna 1989. godine, dok su oboje bili na vrhuncu karijere. Njihov prvi susret dogodio se na dodeli “Soul Train Awards” te godine, prema Rolling Stoneu, kada je Vitni slučajno udarala Bobija u zadnji deo glave dok je zagrljajima pozdravljala prijatelje koji su sedeli iza njega.

- Nagnula sam se prema njemu i rekla: 'Bobi, izvinjavam se.' A on se okrenuo i pogledao me kao da kaže: 'Da, dobro, samo nemoj da se ponovi' - prisećala se ona. - I ja sam pomislila: 'Ooooo, ovaj momak me ne voli.' - dodala je.

Ispravila je svoj neugodni prvi susret tako što ga je pozvala na svoju 26. rođendansku zabavu, a par je ubrzo nakon toga par počeo da izlazi.

S obzirom na Vitninu besprekornu javnu sliku, Bobijeva prošlost i zvuk koji je bio više tvrd, mnogi su ih smatrali nespojivim.

- Ja možda jesam B-boy, a ona Američka miljenica, ali to je ljubav - rekao je Bobi.

Nakon tri godine izlazaka, venčali su se 1992. godine u Vitninoj kući pred 800 gostiju, uključujući poznate osobe.

Vitnina bela haljina od svilenog satena navodno je koštala 40.000 dolara. Raskošno venčanje uključivalo je bele golubove koji su pušteni nakon zaveta, venčanu tortu od 18 slojeva i sanduke Dom Perinjona. Bobi je taj dan opisao kao "radošću", rekavši za ET:

- Venčavam se najlepšom ženom na svetu - rekao je.

U martu 1993. godine, Vitnu Hjuston i njen suprug, Bobi Braun, dočekali su svoje prvo i jedino zajedničko dete, ćerku koju su nazvali Bobi Kristina.

Bobi Kristina imala je tri polubrata i polusestre iz Braunijevih prethodnih veza (a Bobi će kasnije dobiti još troje dece, prema “The U.S. Sun”). Hjustonova je za Rolling Stone rekla da u njenom životu "nema ničeg neverovatnijeg" od rađanja njene ćerke.

- Bog zna, bila sam pred milionima i milionima ljudi, i to je bilo neverovatno - rekla je.

-Ali, čoveče, kad sam je rodila i kad su je stavili u moje ruke, pomislila sam: 'Ovo mora da je to. Ovo je vrhunac.' Nisam iskusila ništa veće - dodala je.

Budući da je odrasla van doba društvenih medija, malo se zna o detinjstvu Bobi Kristine. Vitni ju je često držala blizu sebe, vodeći je na turneje kad god je mogla.

Sajt “Biography” je primetio da je pevačica ponekad čak dovodila Bobi Kristinu na scenu. Ali život na turneji bio je težak, i pored sjaja, Bobi Kristina bila je izložena tamnijim trenucima, poput sve veće zloupotrebe opijata njenih roditelja.

- Naša ćerka je sve to videla - napisao je Brauni u svojoj autobiografiji "Svaki mali korak".

Tvrdio je da se Vitnina upotreba nelegalnih supstanci - prema njegovim rečima, prekinula dok je bila trudna sa B.Kristinom - a da se povećala nakon što je postala majka.

- Sad kada o tome razmišljam, osećam ogromnu bol, mi smo joj to nametnuli - napisao je.

Još jedan važan događaj u životu Vitni Hjuston u ranim '90-ima bio je rezultat njenog sve većeg filmskog uspeha.

Godine 1992., izašao je film "Bodyguard" s Kevinom Kosnerom i Hjustonovom u glavnim ulogama.

Bio je to veliki uspeh na blagajnama, zaradivši preko 400 miliona dolara širom sveta, te je osvojio brojne nagrade, uključujući Gremije za muziku iz filma. Tokom snimanja filma, Vitni je uspostavila prijateljstvo s kolegom Kevinom Kosnerom, s kojim je imala izvanrednu hemiju na ekranu. Prema The Hollywood Reporteru, upravo je on insistirao da ona bude glavna glumica.

Kasnije je rekao da je Vitni imala sumnje dok je započinjala svoju filmsku karijeru.

- Vitni koju sam poznavao, uprkos uspehu i svetskoj slavi, još uvek se pitala: 'Jesam li dovoljno dobra? Jesam li dovoljno lepa? Hoće li me ljudi voleti?' - rekao je.

Za film, Vitni je dala svoj lični pečat pesmi "I Will Always Love You" Doli Parton, koja je imala isti uspeh kao i film sam. Prema Fox News-u, singl je proveo 14 nedelja na vrhu Bilbordove liste.

Doli se prisećala kako je čula njenu interpretaciju dok je vozila i bila toliko dirnuta da je morala da se zaustavi.

- Nisam mogla da verujem kako je to otpevala - rekla je Partonova.

- Mislim, kako je to bilo prelepo da je moja mala pesma postala takva, to je bilo veliko, veliko nešto - dodala je.

Vitni je kasnije glumila u hit filmovima poput "Waiting to Exhale" i "The Preacher's Wife" (prema IMDb-u), iako joj je filmska karijera bila uskraćena jer su se lični problemi u njenom životu počeli nametati preko njenog rada.

Godine 2002. Vitni se našla u sudskom ratu sa “John Houston Entertainment”, kompanijom koja je bila u vlasništvu njenog oca, Džona Hjustona.

U tužbi je pisalo da pevačica nije platila kompaniji za pravno zastupanje, uključujući zastupanje tokom hapšenja zbog opijata na Havajima u januaru 2000. Takođe se tvrdilo da je menadžment kompanija pomogla pevačici da obezbedi ugovor vredan 100 miliona dolara sa “Arista Records”.

Vitnin otac, koji se suočavao sa zdravstvenim problemima, preminuo je sledeće godine, 2003. U razgovoru kod Opre Vinfri 2009. godine, pevačica je otkrila da je posetila Džona u bolnici i pomirila se s njim pre nego što je preminuo.

Lični i zajednički demoni Vitni Hjuston i Bobija Brauna doveli su njihov brak pod intenzivno medijsko posmatranje. Prema izveštaju “The Hollywood Reporter”, Hjustonova je bila u rehabilitaciji zbog upotrebe opijata 2004. i 2005, dok je Brauni bio uhapšen zbog istog. U 2003, “Daily Beast” je izvestio da je Bobi uhapšen zbog fizičkog napada na Vitni, a on je kasnije priznao da ju je jednom i udario.

Braun je takođe priznao da je varao pevačicu i tvrdio da je i ona imala svoje afera. Iako je on verovao da je njihov odnos "osuđen" od samog početka, Vitni je jednom citirala svoju slavu posle filma "The Bodyguard" kao osnovni problem.

- Nešto se dogodi sa čovekom kada žena ima toliku slavu - rekla je Opra.

- Pokušavala sam to uvek umanjivati. Ja sam gospođa Braun, nemojte me zvati Hjuston - rekla je Vitni.

Postojala je i realiti televizijska serija iz 2005. godine pod nazivom "Being Bobby Brown".

Serija je uglavnom prikazivala Brauna kao neotesanog i egoističnog i kritikovana je zbog toga što je "uništila poslednje ostatke dostojanstva" Vitni Hjuston, prema kritici Today-a.

Do 2006. godine, par se razdvojio, a zvanično su se razveli 2007. godine, pri čemu je Vitni dobila puno starateljstvo nad njihovom ćerkom, Bobi Kristinom.

Do vremena kada se Vitni Hjuston razvela od Bobija Brauna, njene borbe sa upotrebom nelegalnih supstanci već su uticale na njenu karijeru. “The New York Times” je primetio da je "njen glas postao manji, škripaviji i manje siguran, a nastupi su postali nepredvidljivi", a tokom nastupa na emisiji "Good Morning America" 2009. godine, zvučala je "potrošeno".

U intervjuu kod Opre Vinfri, Vitni je priznala da je koristila opijate u prošlosti, nazivajući Brauna "svojom opijatom" i tvrdeći da "nije radila ništa bez njega".

Oslanjajući se na svoju ćerku, Bobi Kristinu, u tom periodu, pevačica je objavila svoj sedmi studijski album i krenula na svoju turneju “Nothing But Love" 2010. godine.

- Iskreno, Vitni je na mnoge načine više zavisila od Bobi Kristine nego što je Bobi Kristina zavisila od nje - rekao je član porodice za “Daily Beast”, dodajući:

- Bez obzira na sve što je radila ili koliko bi se napila ili koliko joj se glas ponekad lomio, Bobi Kristina je i dalje mnogo volela i nikada nije odustala od nje - rekao je izvor.

Do 2011. godine, Vitnini predstavnici su izjavili da se dobrovoljno upisala u "program rehabilitacije za lečenje od opijata i alkohola u ambulanti".

Početkom 2000-ih godina, javno je bilo poznato da Vitni Hjuston vodi borbu sa zavisnošću od opijata. Pevačica je prvi put otišla na rehabilitaciju 2004. godine, a zatim ponovo 2005. godine uz podršku svoje majke, Sisi Hjuston.

U intervjuu sa Vinfrijevom 2009. godine, umetnica je priznala svoju upotrebu opijata, otkrivajući:

- Nismo kupovali jeftine opijate od 20 dolara. Trošili smo novac. Kupovali smo kilograme i unce. Imali smo svoje zalihe - rekla je.

Vitni Hjuston je pronađena mrtva u kadi od strane svog telohranitelja u hotelu “Beverly Hilton” u Kaliforniji, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da prisustvuje događaju pred dodelu Gremi nagrada u Los Anđelesu.

Imala je samo 48 godina.

Ured patologa okruga Los Anđeles je utvrdio da su utapanje, srčana bolest i upotreba kokaina bili uzrok smrti. Takođe su pronađene razne bočice sa prepisanim lekovima u njenom hotelskom apartmanu u vreme smrti.

Pevačica je sahranjena na privatnoj sahrani, a na njoj su nastupili Stevie Wonder, CeCe Winans, Alicia Keys, Kim Burrell i R. Kelly, dok su govorili Clive Davis, Kevin Costner, Dionne Warwick, muzički direktor Rickey Minor i Ray Watson, kao i njen telohranitelj.

Nažalost, tragedija je pratila Vitni i nakon smrti. Manje od tri godine kasnije, ćerka koji je pevačica imala sa Bobijem, preminula je u 22 godini, u jezivo sličnom scenariju nakon što je pronađena bez svesti u kadi u januaru 2015.

Nakon gotovo šest meseci provedenih u komi, Bobi je preminula od lobarnog pneumonija sledećeg jula.

Pre nego što je trebala nastupiti na “Clive Davis” zabavi povodom dodele Grammy nagrada u Los Anđelesu, Vitni je pronađena "licem nadole" u kadi hotela, a kasnije je njena smrt proglašena slučajnim utapanjem, izveštava “Vanity Fair”.

Srčana bolest i upotreba opijata bili su faktori koji su doprineli ovom šokantnom incidentu.

Samo jedan dan nakon smrti njene smrti, njen muzički katalog prodao se u gotovo 1 milion primeraka dok su fanovi tugovali za neverovatnim talentom koji je prerano otišao. I njen legat kao jedne od najsjajnijih zvezda muzičke industrije i dalje traje.

Prošlo je više od 10 godina od smrti Vitni Hjuston, ali ne može se poreći da njen nasleđe i dalje ostaje snažno. U nedeljama nakon njene smrti, pevačica je postala prvi i jedini ženski izvođač koji je ikada istovremeno imao tri albuma u Top 10 liste “US Billboard 200 Album Chart”, sa albumima "Whitney: The Greatest Hits" na drugom mestu, "The Bodyguard" na šestom mestu i "Whitney Houston" na devetom mestu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.