VAŽNO: Znate li KAKO se neguje koža tokom trudnoće?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNO: Znate li KAKO se neguje koža tokom trudnoće?

Ako ste mislile da možete nastaviti sa bjuti ritualima koje ste praktikovale pre trudnoće, grešite.

Postoji bezbroj saveta o tome šta treba, a šta ne, da radite tokom trudnoće i sugurno ste već sve naučili napamet. Verujemo da je to mnogo informacija, pa smo zato odlučili da pojednostavimo neke stvari koje se tiču nege kože.

Poznato je da se u drugom stanju sve menja (ne zove se bez razloga tako), a naročito koža. Samim tim, potrebno je da promenite svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rutinu kako biste izgledali najbolje moguće.

PRATI TRENDOVE: Zbog jedne PROMENE Anastasiju SVI porede sa najvećom svetskom zvezdom! (FOTO)

Čak i ako imate dobro izbalansiranu ishranu, teško je dobiti sve nutrijente koji su potrebni i vama i detetu. Vitamini nisu samo nužni za zdravlje, već su i dodatni bonus za lepotu vaše kose i kože.

Dok genetika i drugi faktori izvan vaše kontrole utiču na pojau strija, pravilnom hidratacijom kože možete dodatno umanjiti njihov nastanak. Pored toga, mazanje mleka losionima smanjuje iritiranost i svrab. Potražite kreme na bazi prirodnih sastojaka, poput kokosovog i jojoba ulja ili sa dodatkom vitamina E. Kakao i šea puter su takođe odlične opcije.

NIJANSA KOJA STOJI SVIM ŽENAMA: Ovu boju morate imati u svojoj makeup rutini!

Zahvaljujući stalnoj promeni nivoa hormona, vaša koža će proizvoditi više melanina nego obično, što može dovesti do hiperpigmentacije (naročito u predelu čela i obraza). Zaštitite se sa mineralnim zaštitnim kremama koje sadrže cink , titanijum ili oba i dodajte zaštitnu odeću i šešir kako biste smanjili direktan uticaj sunca na kožu kad god ste napolju.

Najbolja stvar koju možete učiniti za vašu kožu tokom trudnoće jeste da koristite serum sa vitaminom C. Ne samo da će poboljšati proizvodnju kolagena, već će i dodatno zaštititi ćelije od slobodnih radikalai UV oštećenja.

Zvuči suludo ali sigurni smo da ne nanosite dezodorans kako bi trebalo!

Imajte na umu da se sve što nanesete na kožu apsorbuje u krvotok, uticajući na bebu, pa čak i u najranijem stadijumu trudnoće. Neki od sastojaka na koje treba da obratite pažnju je retinol – u svim oblicima, benzoil peroksid (obično se nalazi u sredstvim za lečenje akni), formaldehid i aluminijum.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.