Srpski muzičar STRADAO U JEZIVOJ OLUJI: Bio je najveća ljubav poznate glumice, TRAGEDIJA im prekinula planove

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 08:09

Srpski muzičar STRADAO U JEZIVOJ OLUJI: Bio je najveća ljubav poznate glumice, TRAGEDIJA im prekinula planove

Nakon njegove smrti nikada više nije poželela da se uda

Vlajko I. Lalić, pijanista i kompozitor, jedno od najzanimljivijih imena beogradske i jugoslovenske džez scene s kraja sedamdesetih i tokom osamdesetih godina prošlog veka, pre više od 3 decenije stradao je u Veneciji.

Bio je velika ljubav glumice Sonje Savić, koja je nakon njegove smrti pričala da je udovica.

Vlajko I. Lalić rođen je 1959. godine u Zagrebu, gde je njegov otac Ivan V. Lalić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan od najvećih srpskih pesnika 20. veka, radio kao urednik za književnost Radio Zagreba.

Vlajkova majka, Branka Lalić, rođena Kašnar, bila je kćerka primarijusa Stjepana Kašnara, čija je karijera fiziologa započela u Novom Sadu, a potom nastavljena u Zagrebu.

Vlajko I. Lalić dobio je, pak, ime po dedi Vlajku Laliću, rođenom 1896. u Stocu, koji je bio član "Mlade Bosne", a u godinama posle Prvog svetskog rata ostavio trag kao vrstan novinar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.